Om os Nyheder
Han inddrager de studerende og virkeligheden i sit læringsmiljø

Han inddrager de studerende og virkeligheden i sit læringsmiljø

03.01.2022

”En yderst kompetent underviser” og ”et yderst behageligt menneske”. ”Søren har skabt et spændende læringsmiljø, hvor man har kunnet mærke, at han har en stor interesse i ens succes.” Sådan lyder nogle af begrundelserne i de forskellige indstillinger af adjunkt Søren Herter til Årets Underviserpris på EASV 2021. Hele fem studerende har sammen med chefen for EASV’s efteruddannelser, Smart Academy, indstillet Søren Herter til prisen.

Det er både underviseren og mennesket Søren Herter, der bliver fremhævet i de mange indstillinger af ham til prisen som Årets Underviser på EASV.

”Søren er den mest kompetente underviser, jeg har haft – nogensinde. Jeg troede ikke på egne evner, for jeg fik Søren som underviser,” skriver Louise Marie Storm Jørgensen i sin indstilling, hvor hun også giver Søren Herter en stor del af æren for at have opnået topkarakterer på uddannelsen.

God stemning og inddragelse

Rasmus Just Emsvang er en anden af de studerende på trainee-uddannelsen i shipping, som har indstillet Søren Herter.

”Søren møder altid positiv op til undervisning og skaber en god stemning med faglighed i fokus. Han er ekstremt god til at inddrage de studerende i undervisningen og derved konkretisere de emner og udfordringer, vi bliver undervist om,” skriver han og fremhæver også Søren Herters evne til at inddrage sin egen erhvervserfaring og de uddannelser, han selv tager sideløbende med jobbet på EASV, i sin undervisning.

Søren formår at inddrage nyheder og samfundsrelevante emner i sine forklaringer af fagets teorier.

Mikkel Lundgaard Bøgstrup
Studerende på trainee-uddannelsen i shipping

Stor ros fra Blue Water Shipping

Og det er ikke kun de studerende, der er begejstrede for Søren Herters engagement og evner. Det gælder også Bo Glerup, der er chef for Smart Academy, hvor EASV’s efteruddannelser, herunder trainee-uddannelsen i shipping, som Søren Herter underviser på, er samlet.

”Søren deltager aktivt i den løbende kvalitetsudvikling af vores undervisning, også på tværs af Smart Academy. Søren høster stor respekt og anerkendelse hos bl.a. Blue Water Shipping for de kompetencer, deres trainees får på uddannelsesforløbet,” skriver han og fremhæver de studerendes evalueringer af undervisningen.

De rummer bl.a. citater som: ”Altid en kæmpe fornøjelse. Virkelig en dygtig underviser.” Og: ”Det er dejligt, at det er meget virkelighedsnært, og at han ved, hvad vi arbejder med.”

Søren skal indstilles, da han har formået at tage hele Blue Water Shippings uddannelsesforløb til nye højder. Det gælder både hans personlighed og i særdeleshed hans undervisning.

Louise Gotfred Wigman Poulsen
Studerende på trainee-uddannelsen i shipping

Søren Herter er 1 af de i alt 11 undervisere, der er indstillet til Årets Underviserpris på EASV 2021. Vinderen bliver kåret af en jury bestående af EASV’s rektor, uddannelsesdirektør, campuschef i Sønderborg, en underviser og en studerende. Kåringen finder sted den 2. februar 2022.

Blå bog

Søren Herter er 39 år og bor i Esbjerg. Ved siden af jobbet som underviser på EASV, som har haft i knapt fire år, læser han diplom i ledelse på Syddansk Universitet og er i gang med sin lektorkvalificering. Han er uddannet speditør og har tidligere være underdirektør hos N&K Spedition samt indkøbs- og logistikchef hos EuroPharmaDK. Søren er stor Manchester United-fan og har også flere gange set holdet spille på Old Trafford.

Om sig selv som underviser siger Søren Herter:

“Det er det bedste job, jeg har haft, fordi det gør mig glad. Jeg kan lide at arbejde med de unge og se dem udvikle sig, når jeg møder dem i øjenhøjde og kobler teori og praksis”.

Fakta om Årets Underviserpris

EASV har de seneste mange år haft Danmarks mest tilfredse studerende blandt alle landets erhvervsakademier. Det skyldes ikke mindst et utrolig stærkt hold af fagligt dygtige og engagerede undervisere. Dem vil vi gerne anerkende – og det vil vores studerende heldigvis også.

Derfor har vi de seneste år deltaget i Uddannelses- og Forskningsministeriets hædring af den mest inspirerende og engagerende underviser. Det sker ved, at de studerende på EASV har mulighed for at indstille deres kandidat til “Årets Underviserpris på EASV”.

Vinderen går videre til den nationale finale og kampen om titlen “Årets Underviser”, der udover hæderen udløser en præmie på 500.000 kroner. De 200.000 kroner er en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner går til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende erhvervsakademi. 11 undervisere er indstillet til “Årets Underviser på EASV 2021”. De er:

  • Adjunkt Søren Herter, der underviser på trainee-uddannelsen i shipping i Esbjerg
  • Adjunkt Andreas Ladefoged, der underviser på bygningskonstruktør-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Jeppe Moritz Led, der underviser på datamatiker-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Kim Thøisen, der underviser på multimediedesigner-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Bent Pedersen, der underviser på Software Development i Esbjerg
  • Lektor Jarne W. Beutnagel og lektor Malene Patsche, der begge underviser på multimediedesigner-uddannelsen i Sønderborg
  • Adjunkt Per Jørgensen, der underviser på el-installation på deltid i Esbjerg
  • Lektor Sonnich Jensen, der underviser på finansøkonom-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Sia Carlsson, der underviser på finansøkonom-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Thea Maria Rasmussen, der underviser på driftsteknolog-uddannelsen i Esbjerg