Om os Nyheder
Hendes energi og udstråling smitter af på de studerende

Hendes energi og udstråling smitter af på de studerende

04.01.2022

”Hun får alle os studerende med. Det er så fedt at mærke en underviser, som går så meget op i sit fag,” står der blandt andet i indstillingen af lektor Sia Carlsson til Årets Underviserpris på EASV 2021. Som noget usædvanligt er det en hel klasse, der står bag indstillingen af deres underviser på finansøkonomuddannelsen, og de studerende fremhæver særligt Sia Carlssons engagement, gejst og udstråling.

Det er nok de færreste, der ligefrem entusiastiske, når de hører ord som mikro- og makroøkonomi. Men for de EASV-studerende på finansøkonomuddannelsen i Esbjerg, der hører Sia Carlsson fortælle om det, er det en helt anden sag. Ifølge dem formår hun at gøre det så interessant, at hun fortjener prisen som Årets Underviser på EASV 2021.

Sia kan få undervisningen til at være mere interessant for os som studerende, da hun taler ud fra sine egne erfaringer fra bankverdenen. Hun har et kropssprog, som shiner igennem og kan mærkes, og hendes interesse for fagene er virkelig til at mærke. Hun har et helt andet energiniveau og en gejst for at lære os, hvad hun ved.

Hold 3Y
Finansøkonom-uddannelsen, EASV Esbjerg

Man får lyst til at lytte

Og netop Sia Carlssons energi og engagement betyder rigtig meget for de studerende, fremhæver de:

”Det er så fedt at mærke en underviser, der går så meget op i sit fag, og det smitter også af på os. Man får mere lyst til at lytte, hvilket også betyder, at fagene bliver mere interessante.”

Sia Carlssons store baggrundsviden stammer fra en karriere i bankverdenen, hvor hun blandt andet har arbejdet som compliance-ansvarlig og investeringsrådgiver. De studerende understreger dog, at hendes undervisningen ikke kun bygger på det, hun selv har oplevet og erfaret.

”Hver gang hun træder ind ad døren, er hun opdateret på den nyeste viden,” skriver de og tilføjer desuden, at Sia Carlsson også sætter undervisningen i perspektiv i forhold til aktuelle samfundsmæssige problemstillinger.

Lytter også til de studerende

Det gør undervisningen afvekslende, påpeger de, og det samme gør Sia Carlssons vilje til at lytte til de studerende.

Hun er god til at tage imod konstruktiv feedback fra os, hvilket viser, hvor meget hun er interesseret i, at vi lærer så meget som muligt.

Hold 3Y
Finansøkonom-uddannelsen, EASV Esbjerg

Endelig får Sia Carlsson ros for at kunne dæmpe de studerendes eksamensangst og for altid at være hjælpsom – også omkring spørgsmål, der ligger ud over undervisningen.

Sia Carlsson er 1 af de i alt 11 undervisere, der er indstillet til Årets Underviserpris på EASV 2021. Vinderen bliver kåret af en jury bestående af EASV’s bestyrelsesformand, rektor, campuschef i Sønderborg, en underviser og en studerende. Kåringen finder sted den 2. februar 2022.

Blå bog

Sia Carlsson er 47 år og bor i Esbjerg. Hun har tidligere arbejdet som Compliance and Risk Manager i Skjern Bank og har også undervist på handelsgymnasiet i Ribe. Selvom hun har fire børn og en hund, finder Sia Carlsson alligevel tid til både løb, spinning og padel-tennis. Hun indrømmer, at hun sjældent sidder stille.

Om sig selv som underviser siger Sia Carlsson:

”Jeg elsker interaktionen med de studerende og det, at der er direkte feedback. Man ved det med det samme, når man går ud af lokalet, om det lykkedes at fange dem. Jeg prøver altid at bibringe dem noget entusiasme, og jeg elsker udfordringen i at få dem til at fatte interesse for et hard core-fag. Det betyder virkelig noget, at de er glade.”

Fakta om Årets Underviserpris

EASV har de seneste mange år haft Danmarks mest tilfredse studerende blandt alle landets erhvervsakademier. Det skyldes ikke mindst et utrolig stærkt hold af fagligt dygtige og engagerede undervisere. Dem vil vi gerne anerkende – og det vil vores studerende heldigvis også.

Derfor har vi de seneste år deltaget i Uddannelses- og Forskningsministeriets hædring af den mest inspirerende og engagerende underviser. Det sker ved, at de studerende på EASV har mulighed for at indstille deres kandidat til “Årets Underviserpris på EASV”.

Vinderen går videre til den nationale finale og kampen om titlen “Årets Underviser”, der udover hæderen udløser en præmie på 500.000 kroner. De 200.000 kroner er en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner går til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende erhvervsakademi. 11 undervisere er indstillet til “Årets Underviser på EASV 2021”. De er:

  • Lektor Sia Carlsson, der underviser på finansøkonom-uddannelsen i Esbjerg
  • Adjunkt Andreas Ladefoged, der underviser på bygningskonstruktør-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Jeppe Moritz Led, der underviser på datamatiker-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Kim Thøisen, der underviser på multimediedesigner-uddannelsen i Esbjerg
  • Adjunkt Søren Herter, der underviser på trainee-uddannelsen i shipping i Esbjerg
  • Lektor Bent Pedersen, der underviser på Software Development i Esbjerg
  • Lektor Jarne W. Beutnagel og lektor Malene Patsche, der underviser på multimediedesigner-uddannelsen i Sønderborg
  • Adjunkt Per Jørgensen, der underviser på el-installation på deltid i Esbjerg
  • Lektor Sonnich Jensen, der underviser på finansøkonom-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Thea Maria Rasmussen, der underviser på driftsteknolog-uddannelsen i Esbjerg