Om os Nyheder
Hun indtager rummet og får alle med

Hun indtager rummet og får alle med

06.11.2020

”Anne Maj indtager rummet, når hun træder ind ad døren. Og så er hun altid klar til at tage en snak og hjælpe dig videre. Hun er mere end bare en underviser, og derfor indstiller jeg hende til Årets Underviser.” Sådan skriver studerende Rikke Brommann i sin indstilling af lektor Anne Maj Nafar fra uddannelsen Design & Business på EASV i Sønderborg.

Rikke Brommann fra Design & Business-uddannelsen på EASV i Sønderborg har indstillet lektor Anne Maj Nafar til titlen som Årets Underviser. Vinderen på EASV er automatisk nomineret til den landsdækkende kåring af Årets Underviser, som Uddannelses- og Forskningsministeriet står bag.

Hun sørger for, at alle studerende i klassen er med. Når der er vejledning til forskellige opgaver, er hun rigtig god til at vende ting på hovedet og få os til at tænke ud af boksen, hvis vi sidder fast.

Rikke Brommann
Studerende på Design & Business uddannelsen på EASV i Sønderborg

Stiller svære opgaver og udvikler sin undervisning

Anne Maj Nafar stiller gerne krævende opgaver, som de studerende ifølge Rikke Brommann godt kan bande over.
”Men til sidst kan vi altid se en mening med opgaven,” skriver Rikke Brommann og tilføjer, at man kan komme til Anne Maj Nafar med 1 spørgsmål og gå fra hende igen med 20 nye. ”Men jeg synes, det er en fantastisk evne, for når vi så sidder fast i en opgave, skal vi bare snakke med Anne Maj, og så kan vi skrive igen.”

Anne Maj Nafar udvikler sin undervisning og inddrager de studerende, skriver Rikke Brommann:

”Det bliver aldrig to af de samme timer. Anne Maj er klar på at finde nye og måske nemmere måder at undervise de studerende på. Nogle gange spørger hun, hvordan vi synes, undervisningen er gået, og om vi har nogle ting, som hun måske skulle ændre til næste gang.”

Endelig roser Rikke Brommann Anne Maj Nafar for at bruge sin egen omfattende erhvervserfaring:

”Hun inddrager rigtig meget af sin egen erfaring, når hun underviser. Hun fortæller om, hvordan hun selv har løst opgaver, og hun fortæller også om tidligere studerendes opgaver og løsninger for at give inspiration.”

Anne Maj Nafar er én af de i alt fem undervisere, der er indstillet til Årets Underviserpris på EASV 2020. Vinderen bliver kåret af en jury bestående af EASV’s bestyrelsesformand, rektor, campuschef i Sønderborg, en underviser og en studerende.

Blå bog

Anne Maj Nafar er 54 år og bor på Sydals. Hun har en MA i Fashion Design Technology fra London University of the Arts og London College of Fashion, har læst enkeltfag Cand. mag. i Designledelse på Syddansk Universitet og har tidligere arbejdet som designer ved flere virksomheder i den danske tekstil- og modeindustri, f.eks. Micha, Kit Karnaby, Belika og Filati. Fritiden bruger hun i haven og drivhuset og med hækling, håndstrik, filt og norske krimier.

Om sig selv som underviser siger Anne Maj Nafar blandt andet:

”Jeg føler, det er et privilegium at få lov til at tage del i den proces, de studerende gennemgår, mens de læser hos os. Det er vel egentlig mine kollegaer og mig, der giver dem værktøjerne til at udfolde deres kreativitet og udvide deres horisont, men jeg oplever, at få lige så meget tilbage. Det er en stor drivkraft for mig at se dem vokse både fagligt og personligt.”

 

Fakta om Årets Underviserpris

EASV har de seneste syv år i træk haft Danmarks mest tilfredse studerende blandt alle landets Erhvervsakademier. Det skyldes ikke mindst et utrolig stærkt hold af fagligt dygtige og engagerede undervisere. Dem vil vi gerne anerkende – og det vil vores studerende heldigvis også.

Derfor har vi de seneste år deltaget i Uddannelses- og Forskningsministeriets hædring af den mest inspirerende og engagerende underviser. Det sker ved, at de studerende på EASV har mulighed for at indstille deres kandidat til “Årets Underviserpris på EASV”.

Vinderen går videre til den nationale finale og kampen om titlen “Årets Underviser”, der udover hæderen udløser en præmie på 500.000 kroner. De 200.000 kroner er en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner går til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende erhvervsakademi. Fem undervisere er indstillet til “Årets Underviser på EASV 2020”. De er:

  • Lektor Anne Maj Nafar, Sønderborg
  • Lektor Mia Post-Lundgaard, Esbjerg
  • Campuschef og underviser Jesper Axelsen, Sønderborg
  • Lektor Søren Hansen, Sønderborg 
  • Lektor Kristian Wittrup, Esbjerg