Om os Nyheder
Ida brænder for kommunikation og ledelse

Ida brænder for kommunikation og ledelse

12.05.2020

Med en familie af håndværkere og en STX-uddannelse i ryggen følte Ida Margrethe Hermansen sig godt rustet til uddannelsen som byggekoordinator på EASV. Her har hun især dyrket kommunikation og ledelse, og i dag arbejder hun som entrepriseleder.

Familien er vigtig for Ida Margrethe Hermansen. Ikke alene har hun uddannet sig, og bagefter fået job, i nærheden af familien. Inspirationen til at tage byggekoordinator-uddannelsen på EASV kom fra hendes far, der er smed og udpræget gør-det-selv-mand.

“Jeg har altid gået og hjulpet ham, men nu er det især kommunikationen og ledelse af byggeprojekter, jeg synes er spændende,” siger hun.

God gavn af både undervisere og medstuderende

Og det fik hun gode muligheder for at dyrke på uddannelsen. Ida Margrethe Hermansen har både haft god gavn af underviserne og af sine medstuderende.

“Underviserne har erhvervserfaring, så de bidrager med meget andet end teori, og de studerende har forskellig baggrund. Nogle er håndværkere og andre kommer, som jeg, med en gymnasial uddannelse. Det giver gode muligheder for at samarbejde på tværs og få noget ud af hinandens egenskaber,” forklarer hun.

Og netop det at få samarbejdet til at fungere i et byggeprojekt, er noget af det, Ida Margrethe Hermansen for alvor kan bruge i det job, hun fik få måneder efter, hun var færdig med uddannelsen.

Jeg sidder som entrepriseleder ved Vardes ældste tømrer- og snedkerfirma, Maskinsnedkeriet Phønix ApS, Brdr. Iversen, der varetager både fag- og hovedentrepriser, hovedsageligt inden for erhvervsbyggeri. Jeg har forskellige administrative opgaver og arbejder især med tids- og bemandingsplaner, og så er jeg sikkerhedskoordinator

Ida Margrethe Hermansen
Entrepriseleder ved Maskinsnedkeriet Phønix ApS, Brdr. Iversen i Varde og tidligere studerende på Byggekoordinator

Trækker på uddannelsen i det daglige arbejde

Både som sikkerhedskoordinator og når hun skal kalkulere, planlægge og koordinere de forskellige byggeprojekter, kan Ida Margrethe Hermansen trække på det, hun har lært på byggekoordinator-uddannelsen.

“Det handler rigtig meget om kommunikation, når man skal have et byggeprojekt til at fungere. Både med de andre samarbejdspartnere på projektet og på tværs af de forskellige faggrupper. Når man kan få det til at fungere, kan man skabe det rigtige flow i samarbejdet og dermed få det bedste ud af alle parter og af projektet som helhed,” siger Ida Margrethe Hermansen.

Om uddannelsen

På byggekoordinator-uddannelsen specialiserer du dig inden for byggeri, bæredygtighed og business og bliver klædt på til at gøre byggeriet mere effektivt.

Uddannelsen tager to år, og derefter kan du få job i bygge- og anlægsbranchen, på tegnestuer, i offentlige virksomheder eller i entreprenørbranchen. Du vil kunne assistere projektlederen på store byggesager og selv fungere som projektleder på mindre byggesager og entrepriser.

Læs mere om uddannelsen her.