Om os Nyheder
Idræts- og Uddannelsesmetropol Esbjerg

Idræts- og Uddannelsesmetropol Esbjerg

26.03.2018

Esbjerg er en metropol inden for eliteidræt i Danmark med klubber og hold i Danmarkseliten inden for både fodbold, håndbold og ishockey. Og så hører byen til i den absolutte elite inden for videregående uddannelser. Erhvervsakademi SydVest er syv år i træk kåret som landets bedste af ingen ringere end de studerende selv.

Nu indgår Esbjergs elitemiljøer inden for idræt og uddannelse et officielt partnerskab – Idræts- og Uddannelsesmetropol Esbjerg. Aftalen ligger i naturlig forlængelse af Eliteidræt Esbjerg-samarbejdet, som Erhvervsakademi SydVest også er en aktiv del af. Idræts- og Uddannelsesmetropol Esbjerg skal skabe mere værdi for både idrætten og uddannelserne end de traditionelle sponsoraftaler og styrke tiltrækningen af både idrætsfolk og studerende til Esbjerg.

Erhvervsakademi SydVest byder blandt andet ind med masser af muligheder for to-årige videregående uddannelser, der tidsmæssigt matcher mange af de kontrakter, som klubberne tegner med deres spillere. Uddannelserne er også attraktive for de partnere, der ofte følger med, når nye spillere kommer til klubberne. Akademiet kan også skræddersy kurser til klubbernes medarbejdere.

Klubberne, i første omgang EfB, Team Esbjerg, Ribe Esbjerg HH og Esbjerg Energy, byder til gengæld ind med praktikophold, events for de studerende, cases til undervisningen og naturligvis eksponering og netværk af EASV.

Partnerskabet giver både eliteklubberne og akademiet masser af muligheder og gavner i et samfundsmæssigt perspektiv. Mange eliteidrætsudøvere har brug for sideløbende med karrieren at sikre sig et levegrundlag, når skøjter, støvler og harpiks er lagt på hylden. Det kan de med en videregående uddannelse på Erhvervsakademi SydVest eller på en af de andre videregående uddannelser i Esbjerg.

Dette partnerskab blev officielt præsenteret på et pressemøde fredag den 23. marts som foregik på Erhvervsakademi SydVest hvor repræsentanter fra de involverede parter deltog.