Om os Nyheder
International praktikant drømmer om job

International praktikant drømmer om job

01.07.2019

28 årig Sanaz P. Berg fra Iran kom til Danmark i 2016. Siden da har hun afsluttet uddannelsen Marketing Management og nu top-up professionsbacheloren i International Sales & Marketing på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg. Under sin uddannelse var Sanaz i praktik hos modevirksomheden Bestseller i Brande, hvor hun nu drømmer om at få job.

Sanaz P. Berg er oprindelig fra Iran og kom til Danmark i 2016 for at studere Marketing Management på EASV i Esbjerg. Siden hen valgte hun at læse videre på professionsbacheloren i International Sales & Marketing som hun netop har afsluttet. I denne forbindelse var Sanaz i praktik hos modevirksomheden Bestseller, i marketingsafdelingen hos Jack & Jones som er et af de mange mærker der hører under Bestsellers portefølje.

Erfaring på CV’et
Sanaz bor i Esbjerg med sin danske mand Henrik, så transporten til og fra praktikvirksomheden i Brande har været lang. Hver morgen stod Sanaz op kl. 5.00 for at tage toget og møde ind på kontoret kl. 8.00. Efter en lang arbejdsdag tog Sanaz atter toget hjem til Esbjerg, hvor hun var kl. 18.00 om aftenen.

Desuden valgte Sanaz at forlænge sit praktikforløb med yderligere 3 måneder udover de 3 måneder som er obligatorisk for gennemførelsen af uddannelsen. Noget hun gjorde for at få mest mulig erfaring på CV’et.

At være i Danmarks største internationale modevirksomhed har forbedret min viden om modeindustrien samt givet mig meget erfaring og udvidet mit netværk på samme tid

Sanaz P. Berg
Dimittend, International Sales & Marketing, EASV

Men det har også været hårdt for Sanaz at forlænge praktikperioden med 3 måneder mere end hendes medstuderende. ”Fordi jeg valgte at forlænge mit praktikforløb til 6 måneder, har jeg skulle færdiggøre min praktikrapport samt bacheloropgave sideløbende med, at jeg har været i praktik. Heldigvis har min chef været meget forstående herom og givet mig tid til også at arbejde på mine projekter i arbejdstiden”, fortsætter hun.

Ansvar for B2B markedsføring
Den lange transporttid og ekstra arbejde har dog været det hele værd, når man som Sanaz drømmer om at arbejde indenfor den internationale modeindustri. Jack & Jones, hvor Sanaz var i praktik i marketingsafdelingen, blev introduceret af Bestseller i 1990 og henvender sig til mænd i alderen 16-30 år. ”Jack & Jones er et multinationalt brand og har mere end 1.000 butikker på verdensplan. Det har betydet, at jeg har skulle interagere med mange forskellige internationale medarbejdere såvel som kunder”, fortæller Sanaz.

Et af de større ansvarsområder som Sanaz fik tildelt i sin praktikperiode var B2B Marketing som bl.a. indebar et tæt samarbejde med detailbutikkerne samt store key account kunder som Asos og Zalando. Et samarbejde som omfattede forberedelse af kampagner og marketingmateriale for Jack & Jones.

Fremtiden – håber på job hos Bestseller
Sanaz har været så glad for sit praktikforløb hos Jack & Jones, at hun håber på at kunne få job hos Bestseller nu, hvor hun har bestået sin afsluttende eksamen på uddannelsen i International Sales & Marketing.

Jeg drømmer om at komme til at arbejde i en stor international virksomhed. Bestsellers portefølje består af mange internationale brands og jeg ser det derfor som en unik mulighed for mig at få lov til at arbejde for ét af dem i fremtiden

Sanaz P. Berg
Dimittend, International Sales & Marketing, EASV

Om uddannelsen
Uddannelsen International Sales & Marketing er en såkaldt top-up uddannelse, der bygger ovenpå uddannelsen markedsføringsøkonom og serviceøkonom.

Tag uddannelsen i International Sales & Marketing og bliv klædt på til et job inden for internationale relationer, forretningsudvikling og salg. Uddannelsen giver dig et grundlag for at forstå og drive international handel.

Læs mere om uddannelsen her.