Om os Nyheder
Iværksætter-ikon til EASV-studerende: Drøm stort!

Iværksætter-ikon til EASV-studerende: Drøm stort!

09.10.2018

For anden gang på bare en uge var der internationalt stjernestøv over Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg, da iværksætter-ikonet Mads Faurholt-Jørgensen lagde vejen forbi akademiets Innovatorium. Her fik cirka 170 studerende en ordentlig pep-talk af den 33-årige dansker, der er bosat i London og har verden som sin arbejdsplads.

I en alder af bare 33 år har Mads Faurholt Jørgensen stiftet flere end 20 virksomheder, været CEO i en virksomhed med 3.500 medarbejdere og solgt én af sine virksomheder for et trecifret millionbeløb. For bare at nævne nogle få af hans meritter. I dag driver han investeringsselskabet Nova Founders Capital, der har kontorer i London og Hong Kong.

Kontante råd til de studerende

Sidste år debuterede han oven i købet sammen med rigmanden Lars Tvede som forfatter med bogen Iværksætter: Hvad vi lærte af at starte 30 virksomheder. Tirsdag stod han så i Innovatoriet på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg for at give omkring 170 studerende en ordentlig pep-talk, eller måske rettere: Et ordentligt los bagi.

For der var kontante råd nok i serieiværksætterens talestrøm: Drøm stort! Hav selvdisciplin til at levere, hvad I lover! Sæt høje standarder for jer selv! Hav ambitioner om at gøre en forskel! Gå nye veje og tag de tæsk, det giver undervejs!

Mads Faurholt-Jørgensen talte meget direkte til de studerende om deres muligheder og mål, men kom også med sin udlægning af, hvilket arbejdsmarked og hvilke virksomheder, de studerende vil møde, når de er færdiguddannede.

Fremtidens virksomheder skal være innovative eller dø

Her var et af hovedbudskaberne, at kun innovative virksomheder vil overleve.
“I dag opstår både muligheder og konkurrence over alt, også uden for den industri man selv er en del af. Nogle gange er dine konkurrenter ikke dem, du tror, de er,” sagde han blandt andet med reference til den faldne mobilgigant Nokia, der blev udkonkurreret af det, Nokia betragtede som et computerfirma, nemlig Apple.

“Den innovationscyklus, der er i de fleste brancher bliver hurtigere og hurtigere. Virksomheder som Apple og Google, som bliver betragtet som meget innovative, er for eksempel ved at komme under pres på forskellige områder, fordi andre er endnu hurtigere og mere innovative,” understregede han.

Når I har valgt en uddannelse, har I valgt muligheden for at gøre en forskel. Jeg vil have jer til at gå ud i verden og gøre fantastiske ting. Gøre en forskel. Gør det!

Mads Faurholt-Jørgensen
Iværksætter og forfatter

Fremtidens stjernemedarbejdere hvisker i stedet for at råbe

Mads Faurholt-Jørgensen løftede også sløret for, hvordan han selv spotter nye medarbejdere til sine virksomheder. Det betegner han i øvrigt selv som sin primære arbejdsopgave.

“For det første handler det om at have en virksomhed, som er attraktiv at arbejde for, så du tiltrækker de dygtigste mennesker. Dernæst handler det om ikke nødvendigvis at vælge de mest åbenlyse med topkarakterer og et funklende cv, dem jeg kalder for “de råbende talenter”. Jeg er vild med dem, der superdygtige uden at vide det, “de hviskende talenter”. Dem kan man ofte få meget mere ud af, og de er ofte lettere at holde på end dem, der er åbenlyse kæmpetalenter,” forklarede han.

Brug jeres uddannelse til at gøre en forskel

Mads Faurholt-Jørgensen gjorde også de studerende opmærksomme på det privilegium og de muligheder, det er at være i gang med en førsteklasses uddannelse, som han kaldte det.

“Når I har valgt en uddannelse, har I valgt muligheden for at gøre en forskel. Jeg vil have jer til at gå ud i verden og gøre fantastiske ting. Gøre en forskel. Gør det!” tordnede Mads Faurholt-Jørgensen med ild i stemmen og smil på læben.