Om os Nyheder
Klaus’ nervøsitet blev gjort til skamme i praktikken

Klaus’ nervøsitet blev gjort til skamme i praktikken

27.04.2022

Det var med sommerfugle i maven, at Klaus Aastedt mødte ind til sin praktik hos de garvede gutter i Semco Maritimes Oil & Gas Services. Men hans nervøsitet blev gjort til skamme, og han blev mødt med åbne arme – og døre. Masser af ansvar, opbakning og personlig udvikling gav ham en så god oplevelse, at han har indstillet Semco Maritime til Årets EASV Praktik 2022.

Han skulle egentlig have været i praktik i Japan for at arbejde med vindmøller. Men så kom coronaen, og i stedet endte Klaus Aastedt i Esbjerg for at arbejde med olie og gas. Unægtelig noget af en modsætning, men praktikken hos Semco Maritime Oil & Gas Services under akademiuddannelsen til Driftsteknolog Offshore blev en rigtig god oplevelse fra start til slut.

Jeg var det første unge menneske, der kom i praktik i Oil & Gas, så jeg var virkelig nervøs. For mig var det en helt ny verden, og hvad forventede de mon af mig? Men alle var enormt imødekommende og tog sig virkelig tid til at sætte mig ind i tingene.

Klaus Aastedt
Finalist i Årets EASV Praktik 2022

Kolleger har boostet udviklingen

Han fik med det samme selvstændigt ansvar for et projekt om optimering af den eksisterende produktion. Med ansvaret fulgte også masser af opbakning og assistance, når han havde brug for det, og det betød, at Klaus Aastedt oplevede en høj grad af udvikling under sin praktik, både personligt og fagligt.

Kollegerne på arbejdspladsen har virkelig været med til at booste min udvikling som person i en positiv retning, og mine kompetencer inden for kommunikation og problemløsning er blevet meget bedre. Man ved, man har det godt, når det gode humør på arbejdspladsen smitter af på en.

Klaus Aastedt
Finalist i Årets EASV Praktik 2022

Videreuddannelse i samarbejde med virksomheden

Klaus Aastedt kom ind på Erhvervsakademi SydVest og uddannelsen Driftsteknolog Offshore med den gymnasiale uddannelse HF Søfart i bagagen. Efter praktikken hos Semco Maritime har han fået studiejob i virksomheden, mens han afslutter sin uddannelse. Når det sker til juni, er det hans plan at læse videre på bacheloruddannelsen Teknisk Manager Offshore.

”Bacheloruddannelsen vil give mig endnu flere muligheder i offshore-branchen, så jeg synes, det giver rigtig god mening,” siger Klaus Aastedt.

I sin indstilling skriver han, at han allerede under praktikken hos Semco Maritime kunne bruge rigtig meget af den teoretiske viden fra undervisningen på EASV i virksomheden:

”Det var blandt andet inden for Safety Awareness, kvalitetssikring, miljøhåndtering og fejlsøgning.”

Semco Maritime er i øvrigt som den første virksomhed nogensinde indstillet til Årets Praktik samme år af to studerende på to forskellige EASV-uddannelser.

Vinderen af Årets EASV Praktik 2022 bliver fundet den 28. april og skal repræsentere EASV i landsfinalen den 25. maj.