Om os Nyheder
Krævende praktik gav både ny viden og job

Krævende praktik gav både ny viden og job

23.04.2019

En praktik på en erhvervsakademiuddannelse må gerne være udfordrende og krævende. Det mener Adam Hansen, der har indstillet Schneider Electric til Årets EASV praktik 2019. Det har han gjort, fordi virksomheden tog godt imod både ham og den viden, han havde med fra datamatikeruddannelsen på EASV i Esbjerg, og samtidig lærte han en masse.

Adam Hansen tager gerne imod en udfordring. Derfor passede det ham rigtig godt, at Schneider Electric i Kolding sidestiller praktikanter med juniormedarbejdere. De er selvfølgelig i virksomheden for at lære, men også for at bidrage.

“Der var høje forventninger fra dag ét, og det betød, at jeg lærte en masse nye værktøjer. Også nogle, som ellers først bliver introduceret på overbygningen til datamatikeruddannelsen,” fortæller Adam Hansen.

Høje forventninger er helt ok

De høje forventninger er på sin plads, også selvom der er tale om en praktikperiode, mener han.
“Det er den rigtige måde at gøre det på og den rigtige måde at lære på. En uddannelse på et erhvervsakademi er jo en erhvervsrettet uddannelse, og derfor er det fint, at der er forventninger til en som praktikant, og at praktikperioden bliver grebet professionelt an. Det passer mig umådelig godt, og jeg føler mig priviligeret, fordi niveauet var tårnhøjt,” siger han.

Adam Hansen oplevede, at han ganske enkelt var nødt til at udvide sin horisont for at klare de opgaver, han blev stillet i hverdagen hos Schneider Electric. Sammenholdt med den gode modtagelse i teamet og i virksomheden, som også indebar, at han blev integreret socialt, havde det stor indflydelse på hans engagement i praktikken og på, at han har valgt at indstille virksomheden til Årets EASV praktik 2019.

Kunne bidrage til teamet og virksomheden

Det var dog ikke kun Adam Hansen, der lærte noget nyt under praktikken hos Schneider Electric. Han oplevede også, at han i høj grad kunne bidrage til teamet af softwareudviklere med sin teoretiske viden og tilgang fra uddannelsen på EASV.

“Jeg har kunnet tage alt det, jeg har fordybet mig i på studiet, og bruge her. Selvom niveauet er forskelligt, hænger det alligevel sammen. Teamet var virkelig åbne for mine input både omkring det tekniske og omkring processerne. Jeg kunne for eksempel bidrage med viden omkring best practise-strategier, som jeg havde fra studiet, og det blev der taget rigtig godt imod, for når man har travlt, og hverdagen kører, er det ikke altid, man selv har tid til at researche så meget, som man gerne vil,” forklarer han.

Der var høje forventninger fra dag ét, og det betød, at jeg lærte en masse nye værktøjer. Også nogle, som ellers først bliver introduceret på overbygningen til datamatikeruddannelsen

Adam Hansen
Dimmitend, datamatiker, EASV

Personlig udvikling og fast job

Adam Hansen oplevede ikke alene en rivende udvikling inden for sit fag. Også på det personlige plan gav praktikperioden pote:

“Jeg blev hver dag sat i situationer, som krævede meget kontakt med andre softwareudviklere. Det har i høj grad været med til at styrke mine kommunikationskompetencer, så jeg allerede nu fra starten af min tid på arbejdsmarkedet føler mig tryg ved at sætte ord på, hvad jeg forventer af såvel mine medarbejdere som mine ledere.”

Og hverdagen er allerede i gang. Adam Hansen afsluttede sin uddannelse som datamatiker i januar, og den 1. februar begyndte han som fastansat softwareudvikler hos … ja, Schneider Electric. Et job, han fik tilbudt, dagen efter han var færdig i praktik.

Årets Erhvervsakademipraktik skal kåres

Adam Hansen er én af i alt fem nominerede til Årets EASV praktik. Vinderen bliver offentliggjort på EASV i Esbjerg torsdag den 25. april. Vinderen af Årets EASV praktik går videre til den nationale konkurrence Årets Erhvervsakademipraktik den 28. maj, hvor han/hun skal dyste mod studerende fra de 7 øvrige erhvervsakademier. Landsfinalen foregår på Børsen i København.