Om os Nyheder
Maria har en passion for kommunikation

Maria har en passion for kommunikation

24.11.2020

Maria Rose Mokler Vigen fra USA kom til Danmark for den store kærlighed. Nu, snart to år senere, er hun blevet gift, dimitterer om nogle måneder fra markedsføringsøkonom-uddannelsen på EASV i Esbjerg og drømmer om et job, hvor hun kan arbejde med sin helt store passion for kommunikation.

22-årige Maria Rose Mokler Vigens historie er lidt af et eventyr. Hun er oprindelig fra Ohio i USA, hvor hun mødte sin nuværende mand Anders, som var på udveksling på hendes high school. De blev kærester og forsatte forholdet, efter Anders var vendt hjem til Danmark. Efter to et halvt år med et langdistanceforhold besluttede Maria Rose Mokler Vigen at flytte til Danmark og startede på markedsføringsøkonom-uddannelsen på EASV i Esbjerg.

”Jeg elsker at kommunikere med andre, så en uddannelse som markedsføringsøkonom var et godt valg for mig, fordi jeg her kunne få lov til at forbedre og udvikle mine kompetencer indenfor kommunikation,” fortæller hun.

En god og lærerig oplevelse

På uddannelsens 3. semester var Maria Rose Mokler Vigen i praktik hos olie- og gasvirksomheden Total i Esbjerg, og her var kommunikation også omdrejningspunktet.

Hun havde været ansat hos Total som studentermedarbejder i halvandet år, inden hendes praktikforløb begyndte. Det gav hende et godt udgangspunkt for at løse hendes primære opgave, som var at forbedre den interne kommunikation i virksomheden.

”Jeg fik til opgave at udarbejde et SharePoint site til virksomhedens IT-afdeling. Det skulle være med til at forbedre kommunikationen til primært hovedkontoret i Paris. Her arbejdede jeg tæt sammen med IT-afdelingen for at få information om, hvordan den optimale kommunikation skulle være,” fortæller Maria Rose Mokler Vigen og fortsætter:

Jeg føler, at min praktikperiode har udviklet mig utroligt meget. Kommunikation kan nogle gange være en udfordring og især i en stor international virksomhed som Total, hvor mennesker kan kommunikere forskelligt pga. kultur. Alt i alt har mit praktikforløb været en god og lærerig oplevelse.

Maria Rose Mokler Vigen
Studerende på Markedsføringsøkonom-uddannelsen på EASV i Esbjerg

Det danske eventyr fortsætter i København

Når Maria Rose Mokler Vigen dimitterer fra markedsføringsøkonom-uddannelsen til januar, fortsætter hendes danske eventyr i København, hvor hendes mand er kommet ind på et kandidatstudie på DTU. Selv skal hun læse videre på professionsbacheloren i International Sales & Marketing, som hun håber på i fremtiden, kan føre til et job, hvor hun kan få lov til at arbejde med mennesker og selvfølgelig kommunikation.

”Jeg har været meget glad for at studere på EASV i Esbjerg. Jeg har mødt en masse dejlige mennesker og fået mange venner. Jeg vil savne mit liv i Esbjerg, men jeg er taknemmelig for de oplevelser og minder, jeg har fået her. Det har helt klart forberedt mig på mit videre uddannelsesforløb og liv i Danmark,” afslutter hun.

Om uddannelsen

Uddannelsen til markedsføringsøkonom på EASV giver dig en bred viden om en virksomheds mange arbejdsfunktioner med hovedvægt på markedsføring samt kompetencer til at udvikle virksomhedens strategi for marketing og internationalisering.

Læs mere om uddannelsen her.