Om os Nyheder
Maria stod pludselig uden praktikplads, men fik et studiejob

Maria stod pludselig uden praktikplads, men fik et studiejob

08.04.2021

Da Maria Toft Nielsens praktikvirksomhed gik konkurs, netop som hendes praktikophold skulle til at begynde, var hendes vejleder hurtigt til at hjælpe. Det endte med en ny praktikplads hos møbelvirksomheden MAKE nordic, hvor hun er faldet rigtigt godt til og endda har fået tilbudt et studiejob, når praktikken er slut.

Maria Toft Nielsen har gennem hele sit uddannelsesforløb set frem til sit 4. semester på markedsføringsøkonom-uddannelsen på EASV i Esbjerg. Uddannelsens sidste semester består nemlig af et obligatorisk praktikforløb, hvor de studerende får mulighed for at komme ud i en virksomhed og afprøve teorierne fra uddannelsen i praksis.

Maria Toft Nielsen havde også gjort sit forarbejde godt og selv fundet en praktikplads, så hun var klar til praktikperiodens start. Men så gik virksomheden konkurs, kort tid inden hun skulle begynde i praktik. Heldigvis var hendes praktikvejleder hurtigt til at hjælpe og finde en ny praktikvirksomhed til hende hos møbelvirksomheden MAKE nordic.

”Som min praktikvejleder sagde til mig, da jeg pludselig stod uden en praktikplads. Det er der en mening med Maria. Vi finder på noget bedre til dig,” fortæller hun.

Og det må man sige, de gjorde. For selvom det var en træls situation at stå uden en praktikplads lige inden praktikstart, så er Maria Toft Nielsen rigtig glad for, at hun endte med en praktikplads hos MAKE nordic.

Jeg er faldet rigtigt godt til her hos MAKE nordic, hvor jeg virkelig har udviklet mig og lært en masse. Efter mit praktikophold har jeg endda fået tilbudt et studiejob, hvor jeg forsat skal hjælpe med de markedsføringsmæssige opgaver i virksomheden, mens jeg færdiggør min uddannelse på EASV.

Maria Toft Nielsen
Studerende på markedsføringsøkonom-uddannelsen, EASV i Esbjerg

Forsmag på drømmejobbet

Maria Toft Nielsen valgte i sin tid at søge ind på markedsføringsøkonom-uddannelsen, fordi hun drømmer om at komme til at arbejde i en virksomhed, hvor hun har mulighed for at beskæftige sig med forskellige markedsføringsopgaver. Det har praktikopholdet hos MAKE nordic været en god forsmag på.

”Under mit praktikophold har jeg bl.a. arbejdet med udarbejdelse af nyhedsbreve, opsætning af annoncer og ny hjemmeside samtidig med, at jeg har lavet content til virksomhedens sociale platforme,” fortæller hun og fortsætter:

”Jeg er blevet klædt rigtigt godt på til mit praktikforløb under uddannelsen, da vi i undervisningen har lært at bruge mange af de programmer, som jeg blev sat til at arbejde med i praktikperioden. Når man allerede har kendskab til nogle af de programmer, virksomheden bruger i sin markedsføring, er det meget nemmere at løse de opgaver, man står overfor.”

Vil tilbage til EASV

Når Maria Toft Nielsen afslutter sin markedsføringsøkonom-uddannelse til sommer, går hun på barsel. Derefter er det hendes plan at læse videre på EASV.

Jeg kan godt lide det at være en del af en klasse, og at man har en tæt relation til underviserne. Undervisningen er meget virkelighedsnær, og ofte skal man løse opgaver i samarbejde med forskellige lokaler virksomheder. Derfor vil jeg gerne tilbage og læse videre på EASV efter min barsel, hvis ikke en spændende jobmulighed byder sig i mellemtiden.

Maria Toft Nielsen
Studerende på markedsføringsøkonom-uddannelsen, EASV i Esbjerg

Om uddannelsen

Uddannelsen til markedsføringsøkonom på EASV giver dig en bred viden om en virksomheds mange arbejdsfunktioner med hovedvægt på markedsføring samt kompetencer til at udvikle virksomhedens strategi for marketing og internationalisering.

Læs mere om uddannelsen her.