Om os Nyheder
Mark kombinerer håndværk og uddannelse på tegnestuen

Mark kombinerer håndværk og uddannelse på tegnestuen

16.11.2020

Mark Vind var egentlig opsat på at fortsætte sit arbejde som tømrer på trods af en skade i håndleddet. Men da han opdagede uddannelsen som bygningskonstruktør, øjnede han muligheden for at bruge sin håndværksmæssige baggrund på nye måder. I dag er han uddannet bygningskonstruktør og bruger både uddannelsen og sin baggrund som tømrer.

“Jeg skulle bare være begyndt på det her noget før.”

Ordene er Mark Vinds og siger alt om, at den 31-årige tidligere tømrer er havnet på den rigtige hylde. Også selvom det egentlig ikke var meningen.

“Da jeg ikke længere var arbejdsdygtig som tømrer på grund af en skade i håndleddet, var jeg klar til at gå rigtig langt for at bevare mit job. Jeg kunne vælge, at få gjort mit håndled stift og måske fortsætte arbejdet, men jeg valgte at søge ind på uddannelsen som bygningskonstruktør på EASV i stedet for. Nu arbejder jeg ikke som tømrer længere – til gengæld kan jeg få lov til at bestemme over dem,” siger han med et lille grin.

Tømreren fik nye værktøjer på EASV

Mark Vind har også stor nytte af sin tømrerbaggrund i arbejdet som bygningskonstruktør på Arkitekttegnestuen Tauman i Ribe.

Jeg bruger en kombination af min tømrererfaring, og de ting, jeg har lært under uddannelsen til bygningskonstruktør, i det daglige. På uddannelsen lærte jeg en masse om at søge information og at kommunikere med andre faggrupper. Jeg lærte også de programmer at kende, som arkitekter og ingeniører brugere, og det er en cadeau til EASV, at man lærer de rigtige værktøjer at kende.

Mark Vind
Bygningskonstruktør på Arkitekttegnestuen Tauman i Ribe og tidligere studerende på bygningskonstruktør

Fantastisk tur til New York

Bygningskonstruktør er en bred uddannelse, men som Mark Vind har oplevet, giver den alligevel de studerende en lang række konkrete færdigheder, som kan bruges ude i virksomhederne bagefter.

Mark Vind roser også sammenholdet blandt de studerende under uddannelsen, selvom han ikke selv dyrkede det voldsomt meget. Det skyldtes først og fremmest, at han også blev far, mens han var i gang med uddannelsen.

“Men den to uger lange studietur til New York fik jeg tid til, og det var en fantastiske oplevelse. Den vil jeg råde alle til at sørge for at komme med på,” siger han.

Om uddannelsen

Bygningskonstruktør-uddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, hvor du lærer en byggeproces at kende fra start til slut, så du bliver i stand til at planlægge og koordinere bygge- og anlægsopgaver.

Som bygningskonstruktør kan du få job hos bl.a. arkitekter, rådgivende ingeniørfirmaer og i entreprenørvirksomheder.

Læs mere om uddannelsen og søg ind her.