Om os Nyheder
Mikkel samler nogle af verdens største vindmøller

Mikkel samler nogle af verdens største vindmøller

27.04.2020

Mikkel Jung flyttede fra Holstebro til Esbjerg for at læse til driftsteknolog på EASV. På blot to år fik han den tekniske forståelse, som er nødvendig for at få job i offshore-industrien. I dag arbejder han som offshore-tekniker hos en af verdens førende vindmølleproducenter Siemens Gamesa.

Efter Mikkel Jung afsluttede sin HHX-studentereksamen i Holstebro, hvor han oprindelig kommer fra, fik han job som servicerådgiver hos Volkswagen. Her fik han for alvor interesse for det tekniske område og syntes, et job i offshore-branchen lød som en spændende fremtid for ham. Han flyttede til Esbjerg og søgte ind på driftsteknolog-uddannelsen på EASV.

Jeg valgte driftsteknolog-uddannelsen, fordi jeg så det som en god mulighed for at komme ind i offshore-industrien med en bred faglig viden. Mit valg stod mellem driftsteknolog-uddannelsen eller maskinmester-uddannelsen. Uddannelsen til driftsteknolog virkede dog mest tiltalende for mig, fordi man ikke nødvendigvis er tvunget til at bygge ovenpå med Teknisk Manager Offshore-uddannelsen og læse i fire år, men kan få job med driftsteknolog-uddannelsen efter blot to år.

Mikkel Jung
Offshore-tekniker hos Siemens Gamesa og tidligere studerende på Driftsteknolog

Socialt miljø og teknisk faglighed

Han husker tilbage på studietiden på EASV i Esbjerg som en god tid med et godt studiemiljø og gode aktiviteter og fester, hvor de studerende var sammen på tværs af uddannelserne. For ham vægter det faglige, som han har taget med sig fra uddannelsen, dog lige så højt, fordi det har været med til at give ham, det job han har i dag.

”Jeg har fået en meget bred teknisk forståelse fra de mange forskellige fag på uddannelsen. Det betyder, at jeg har kompetencer til at bidrage på langt de fleste arbejdsområder i mit nuværende job,” fortæller han.

Nye og spændende udfordringer hver dag

I dag arbejder Mikkel Jung som offshore-tekniker hos SIEMENS Gamesa i Brande, der er en af verdens førende leverandører af vindmøller, off-shore såvel som on-shore.

”Som offshore-tekniker installerer jeg vindmøller primært ude på vandet, og jeg har mange forskellige opgaver i løbet af en arbejdsdag. Jeg er bl.a. med til at hejse komponenter som tårne, naceller og vinger op og montere dem på selve vindmøllen. Jeg er også med til at koble vindmøllens sektioner sammen elektronisk, og sikre, at tårnets og nacellens systemer fungerer sammen. Derudover er en vigtig del af mit arbejde at lave fejlfinding på vores primære værktøjer til installation af vinger, så de altid virker korrekt og sikre, at der ikke sker uheld i installationsprocessen. Det er et meget spændende arbejde, hvor der sker noget nyt og udfordrende hver dag,” fortæller han.

Om uddannelsen

Driftsteknolog-uddannelsen består af en række fag, der kombinerer en teoretisk og praktisk viden om maskin-, energi- og procestekniske anlæg med en overordnet viden om bl.a. kvalitetsstyring, økonomi og miljøforhold. Som driftsteknolog er du kvalificeret til selvstændigt at kunne løse problemstillinger samt planlægge og udføre opgaver inden for drift og vedligehold af større maskintekniske anlæg.

Læs mere om uddannelsen her.