Om os Nyheder
Mohsen fra Iran valgte Danmark og EASV på grund af det gode ry

Mohsen fra Iran valgte Danmark og EASV på grund af det gode ry

08.02.2021

Mohsen Gharemani følte sig meget velkommen, da han flyttede fra Iran til Danmark for at læse Software Development på EASV i Esbjerg. Udover høje forventninger til det danske it-miljø og uddannelsessystem havde han også masser af uddannelses- og erhvervsmæssig erfaring med sig fra Iran. Erfaring som hjalp ham godt fra start på EASV og videre til et fast job i Esbjerg.

Der er langt fra Teheran til Esbjerg. Alligevel besluttede Mohsen Gharemani sig for at tage springet for næsten fire år siden. Han havde læst programmering i Iran og havde flere års praktisk erhvervserfaring, men han trængte til forandring i sit liv og ønskede at udvide sine faglige færdigheder.

“Jeg vidste, at Danmark har nogle af de bedste softwareudviklere i verden, og jeg ville gerne udnytte mine engelskkompetencer til at udvide mine faglige færdigheder endnu mere ved at være en del af et internationalt studiemiljø. Derfor søgte jeg ind på professionsbacheloren Software Development på EASV i Esbjerg,” siger han.

En fantastisk velkomst og masser af hjælp fra EASV

Mohsen Gharemani var overvældet af den velkomst og al den hjælp, han fik, især fra den internationale afdeling på EASV. Alt i alt ser han tilbage på de to år på EASV med stor glæde.

“Jeg havde nogle fantastiske og meget hjælpsomme undervisere og en dejlig studiegruppe, hvor vi virkelig kom til at kende hinanden godt. EASV er et sted, hvor du kan lære, alt det du har lyst til at lære og opnå en dybdegående viden. Det er et fantastisk sted for praktiske mennesker som mig, og faciliteterne er virkelig gode,” fortsætter Mohsen Gharemani.

Topkarakterer resulterede i et stipendium

Prislejet var en af de største udfordringer ved at flytte til Danmark, så det var vigtigt for ham at gøre en ekstra indsats på sit studie.
“Det er dyrt at bo i Danmark. Jeg arbejdede hårdt for at få et stipendium, og var så heldig at få et i løbet af mit sidste semester. Hårdt arbejde betaler sig, og akademiet er god til at motivere os studerende,” konkluderer han.

Efter uddannelsen fik Mohsen Gharemani tilbudt et job hos virksomheden Wellfaster™ i Esbjerg. Her arbejder han med udvikling af systemet “Virtual Training”, som bl.a. hjælper folk med at forblive motiveret under deres behandlings- og træningsforløb.

Jeg arbejder som softwareudvikler og sidder med udvikling af både back-end og front-end på systemet. Det har betydet, at jeg har fået endnu mere viden og erhvervserfaring, som jeg nu kan skrive på mit CV.

Mohsen Gharemani
Softwareudvikler hos Wellfaster™ i Esbjerg og tidligere studerende på Software Development.

Mohsen Gharemani bor i dag i Esbjerg og er for nyligt blevet gift.

Om uddannelsen

Uddannelsen i softwareudvikling bygger videre på din uddannelse som datamatiker. Uddannelsen er ideel for dig, der gerne vil designe og konstruere store it-systemer. Du lærer at håndtere back-enden på store distribuerede it-systemer, baseret på store databaser.

Efter uddannelsen kan du få job som fx softwareudvikler, backend-udvikler eller systemintegrator.

Læs mere om uddannelsen her.