Om os Nyheder
Niklas valgte kombinationen af teori og praksis

Niklas valgte kombinationen af teori og praksis

20.08.2020

Niklas Schmidt havde hørt meget godt om produktionsteknolog-uddannelsen, og kombinationen af det teoretiske og det praktiske tiltalte ham. Efter et besøg på EASV til Info Aften søgte han ind på uddannelsen. I dag er han færdiguddannet og arbejder som Production Technican hos virksomheden Linak Profiles.

Niklas Schmidt hørte om produktionsteknolog-uddannelsen fra bekendte, som selv havde taget uddannelsen. Han besluttede sig for at tage til Info Aften på EASV i Sønderborg for at se akademiet, få svar på sine spørgsmål og få mere at vide om uddannelsen.

Det var mixet mellem det boglige og det praktiske, der for alvor fangede mig. Jeg havde i forvejen hørt rigtig gode ting om produktionsteknolog-uddannelsen fra tidligere studerende der alle havde fået jobs indenfor konstruktion, og det var også mit mål.

Niklas Schmidt
Production Technican hos Linak Profiles og tidligere studerende på Produktionsteknolog

Inspirerende miljø og engagerede undervisere

Kort tid efter Info Aften valgte han derfor at søge ind på produktionsteknolog-uddannelsen på EASV i Sønderborg.

Et valg, som skulle vise sig at være det helt rigtige.

”Jeg elskede min tid på EASV. Jeg havde nogle rigtig gode studiekammerater, og vi er nogle stykker, som stadig ses, efter vi er blevet færdige. Der var et inspirerende miljø og nogle engagerede undervisere på EASV. Produktionsteknolog-uddannelsen favner bredt og kombinerer det teoretiske og det praktiske rigtigt godt. Det at man får lov til at komme ud og prøve det, man har lært, af i en virksomhed, har for mig været rigtigt godt. Det gav mig et billede af, hvor jeg skulle styrke mig fagligt for at nå mine mål,” siger Niklas Schmidt.

Hans oprindelig mål med uddannelsen, som var at få job indenfor konstruktion, ændrede sig dog allerede på uddannelsens 1. semester, hvor driftsdelen og især den menneskelige del med procesforandringer fangede hans interesse.

Bruger metoder fra uddannelsen

I dag arbejder Niklas Schmidt som Production Technican hos Linak Profiles i Ragebøl. En stål-virksomhed som er specialiseret i produktion af svejste højkvalitets-stålprofiler til diverse løftesøjler.

Hos Linak Profiles benytter vi os af højteknologisk robot-automation i produktionen, hvor jeg løbende er med til at lave forbedringer i robotcellerne og sikre, at alle processer leverer den bedste kvalitet. Jeg er samtidig med, når der skal bestilles og specificeres nye maskiner til produktionen, og når de eksisterende robotceller udvides.

Niklas Schmidt
Production Technican hos Linak Profiles og tidligere studerende på Produktionsteknolog

I jobbet som Production Technican bruger han ofte kompetencer og værktøjer fra sin uddannelse som produktionsteknolog.

”På uddannelsen har jeg fået en rigtig god forståelse for, hvordan jeg skal gennemføre både små og store projekter, hvad-end det handler om optimering, forandring eller opbygning af en ny produktionscelle. Jeg bruger ofte den systematiske metode, vi har lært, til at kunne gennemskue en problemstilling. På den måde ved jeg, hvordan jeg skal gribe det an, og hvilke data jeg skal indsamle. Nogle gange er det nok at snakke med operatører og ledere. Andre gange skal jeg filme processen for at kunne dokumentere en fejl, eller hvorfor det er mest optimalt for os at ændre på processen,” fortæller Niklas Schmidt.

Om uddannelsen

På produktionsteknolog-uddannelsen lærer du hvordan fabrikation og produktion foregår i en virksomhed. Du beskæftiger dig blandet andet med design, udvikling og konstruktion af maskiner og anlæg, produktionsplanlægning og kvalitetsstyring.

Vil du læse til produktionsteknolog ligesom Niklas, så kan du nå det endnu. EASV har fortsat ledige studiepladser på produktionsteknolog-uddannelsen i både Sønderborg og Esbjerg med opstart ultimo august.

Læs mere om uddannelsen og søg ind her.