Om os Nyheder
Ny uddannelse har givet Anders større ansvar

Ny uddannelse har givet Anders større ansvar

30.11.2020

Anders Overgaard elskede arbejdet, jargonen og alt andet på byggepladsen. Så da han kom galt afsted med armen og ikke kunne fortsætte som tømrer, var hans eneste tanke, hvordan han kunne komme tilbage. Selvom han ikke havde de bedste minder med det at gå i skole, endte uddannelsen til bygningskonstruktør med at blive løsningen.

Han havde ikke ligefrem regnet med at skulle tilbage på skolebænken, og han havde slet ikke lyst til at undvære byggepladsen. Men da Anders Overgaard kom til skade med armen, kunne han ikke længere arbejde som tømrer.

“Det eneste, jeg tænkte på, var, hvordan jeg kunne komme tilbage på byggepladsen på en eller anden måde. Jeg kendte godt til bygningskonstruktør-uddannelsen, men jeg var i tvivl, om jeg kunne klare den. Jeg har aldrig været særligt god i skolen,” fortæller han.

Det var hårdt

Men han sprang ud i det, søgte ind på EASV i Esbjerg, og pludselig var han tilbage på skolebænken.

“Det var hårdt,” konstaterer han og fortsætter:

“I hvert fald indtil jeg fik afstemt både mine egne forventninger og forventningerne fra underviserne og akademiet. Men det lykkedes også, og jeg blev rigtig glad for det,” siger han.

Anders Overgaard fik et meget bredere indblik i de byggepladser og -processer, som han havde været en del af i mange år. Og så fik han en masse nye redskaber, som han nu bruger i sin stilling som byggeleder hos virksomheden NemByg i Tjæreborg.

Jeg bruger især det, vi lærte på uddannelsen omkring kommunikation. Som byggeleder skal jeg både styre alle underentreprenører på et projekt og vores egen produktion, samtidig med at jeg skal sørge for, at samarbejdet kører. Jeg har også bragt nogle af de programmer, f.eks. tegne- og regneprogrammer, vi arbejdede med i undervisningen, ind i virksomheden her.

Anders Overgaard
Byggeleder på NemByg A/S i Tjæreborg og tidligere studerende på bygningskonstruktør-uddannelsen

Høje forventninger og større ansvar

Den nye uddannelse og det nye job har også givet Anders Overgaard et meget større ansvar, end han var vant til som tømrer på byggepladsen. Det skal han lige vænne sig til.

“Man skal selvfølgelig lære at håndtere det ansvar, man får, og når man har så høje forventninger til sig selv, som jeg har, er det lidt af en opgave. Men det bliver hele tiden bedre, og jeg er blevet virkelig glad for det her,” siger han.

Om uddannelsen

Bygningskonstruktør-uddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, hvor du lærer en byggeproces at kende fra start til slut, så du bliver i stand til at planlægge og koordinere bygge- og anlægsopgaver.

Som bygningskonstruktør kan du få job hos bl.a. arkitekter, rådgivende ingeniørfirmaer og i entreprenørvirksomheder.

Læs mere om uddannelsen og søg ind her.