Om os Nyheder
Ny uddannelse har kickstartet en helt ny karriere

Ny uddannelse har kickstartet en helt ny karriere

02.02.2022

Der er et stort spring fra servicebranchen til energibranchen, men 26-årige Amanda Urup Jensen har taget det alligevel. Efter at have afsluttet serviceøkonom-uddannelsen på EASV i Esbjerg valgte hun at gå en lidt utraditionel vej og læse videre på top-up uddannelsen i International Sales & Marketing. Den har hun nu afsluttet og har fået job hos den internationale virksomhed Semco Maritime i Esbjerg.

Da Amanda Urup Jensen afsluttede sin uddannelse som serviceøkonom på EASV i Esbjerg sommeren 2020, kunne hun mærke på sig selv, at servicebranchen ikke var en branche, hun skulle arbejde i resten af sit liv. Derfor besluttede hun at skifte spor og søgte ind på professionsbachelor-uddannelsen i International Sales & Marketing, som ellers henvender sig mest til studerende med en baggrund som markedsføringsøkonom.

”Jeg var ikke direkte kvalificeret til at blive optaget på International Sales & Marketing, så jeg ventede med spænding på, om jeg kom ind. Det gjorde jeg heldigvis,” fortæller hun og fortsætter:

Ingen erfaring med salg og marketing

”Jeg havde de seneste seks år arbejdet i servicebranchen og havde ingen erfaring med de fag og områder, jeg nu blev undervist i på International Sales & Marketing. Jeg gik derfor i gang med at søge alle de studiejobs i Esbjerg, der havde bare den mindste smule med salg og marketing at gøre.”

Amanda Urup Jensen blev tilbudt en stilling som Student Assistant i Procurement hos Semco Maritime. Og at det lige blev Semco Maritime, hun endte med at søge job hos, var ikke helt tilfældigt.

På uddannelsen have vi på et tidspunkt en gæsteforelæser fra netop Semco Maritime inde i undervisningen. Det var her, jeg sådan rigtig fik øjnene op for virksomheden. Indtil da troede jeg udelukkende, at der arbejdede ingeniører og meget specialiserede faggrupper hos Semco Maritime, men jeg blev meget klogere efter den forelæsning, og det var det, der gjorde, at jeg søgte jobbet hos dem.

Amanda Urup Jensen
Dimittend, International Sales & Marketing, EASV Esbjerg

Studiejob bliver skiftet ud med fuldtidsjob

Oveni studiejobbet fik Amanda Urup Jensen også mulighed for at tage sit praktikforløb hos Semco Maritime og skrive sin afsluttende bacheloropgave i samarbejde med virksomheden.

”Semco Maritime er en international ingeniør- og entreprenørvirksomhed inden for energisektoren. En meget kompleks branche, som jeg slet ikke havde noget kendskab til, inden jeg blev ansat. I en stor international virksomhed som Semco Maritime foregår alt på engelsk, så at skulle bruge et fremmedsprog og så ovenikøbet indenfor en branche med termer og begreber, jeg ikke kendte, var lige noget jeg skulle vænne mig til,” fortæller hun.

Alligevel har hun fra første dag følt sig velkommen hos Semco Maritime, der gør meget ud af, at nye medarbejdere bliver godt etableret i virksomheden. Nu har det endda resulteret i, at hun har sagt ja til en stilling som Global Procurement Performance Lead hos virksomheden, som hun starter i få dage efter, at hun dimitterer fra EASV.

Da jeg startede på uddannelsen International Sales & Marketing på EASV håbede jeg, at uddannelsen ville give mig et godt springbræt til en helt ny verden udenfor servicebranchen, og samtidig klæde mig godt på til et fremtidigt job i en helt ny branche. Det må man sige, at uddannelsen har gjort, og jeg glæder mig til at starte min fremtidige karriere hos en virksomhed, der spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling.

Amanda Urup Jensen
Dimittend, International Sales & Marketing, EASV Esbjerg