Om os Nyheder
Patrick trodsede udfordringer og gik fra murer til byggekoordinator

Patrick trodsede udfordringer og gik fra murer til byggekoordinator

26.08.2021

Efter ni år som murer fik Patrick Fredensborg Teichert en skade, der tvang ham til at gå nye veje. De veje førte til EASV i Sønderborg, hvor han afsluttede byggekoordinator-uddannelsen i juni og nu har fået job hos Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning A/S.

Det kan være en udfordring i sig selv at blive studerende efter mange år på arbejdsmarkedet. Når man også er familiefar til tre og ordblind, bliver udfordringen ikke mindre. Det afholdt dog ikke Patrick Fredensborg fra at søge tilbage til skolebænken, da en skade tvang ham til at forlade jobbet som murer.

”I 2013 pådrog jeg mig en korsbåndskade under en fodboldkamp. Efter en operation, som ikke havde det ønskede resultat og flere år med konstante smerter fik jeg besked på at finde mig et nyt job, hvis ikke jeg ville risikere at skulle have to nye knæ, inden jeg fyldte 40 år. Jeg blev derfor tvunget til at tænke i nye baner,” fortæller Patrick Fredensborg Teichert.

Byggekoordinator var det oplagte valg

“Jeg har altid haft en stor passion for håndværksbranchen, især for murerfaget. Som byggekoordinator har jeg forsat mulighed for at arbejde inden for branchen og gøre brug af min erfaring som murer,” fortæller han.

Patrick Fredensborg Teichert bor i Broager med sin kone og tre børn, så det var helt oplagt at søge en uddannelse på EASV i Sønderborg. Det har han ikke fortrudt.

Tiden på EASV har været god. Vores undervisere har været meget kompetente, der har været meget inddragelse af relevante virksomheder, og så havde vi en klasse, hvor vi var en god bladning af studerende med en erhvervsmæssig baggrund og studerende med en boglig baggrund.

Patrick Fredensborg Teichert
Byggekoordinator hos Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning A/S

Fra praktik til fast job

Under uddannelsen til byggekoordinator var Patrick Fredensborg Teichert i praktik hos Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning A/S. Det var så stor en succes for begge parter, at han efter uddannelsen er blevet fastansat som byggekoordinator hos virksomheden.

“Jeg fungerer som bindeleddet mellem kontoret og byggepladserne. Mine daglige opgaver er byggepladstilsyn, kontakt med kunder og leverandører, kalkulation og prisberegning og så afholder jeg opstarts-, bygge- og sikkerhedsmøder,” fortæller han.

Uddannelsen har klædt mig godt på til langt de fleste af mine arbejdsopgaver. Jeg har bl.a. fået en række kommunikative værktøjer og salgs- og formidlingsteorier, som jeg dagligt bruger, når jeg er i kontakt med kunder, leverandører og samarbejdspartner. Derudover har jeg fået en viden om bæredygtigt byggeri, projektstyring og ledelse, som jeg bruger til optimering og styring af diverse byggeprojekter.

Patrick Fredensborg Teichert
Byggekoordinator hos Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning A/S

Fortsat ledige pladser

På byggekoordinator-uddannelsen specialiserer du dig inden for byggeri, bæredygtighed og business og bliver klædt på til at gøre byggeriet mere effektivt.

Uddannelsen tager to år, og derefter kan du få job i bygge- og anlægsbranchen, på tegnestuer, i offentlige virksomheder eller i entreprenørbranchen. Du vil kunne assistere projektlederen på store byggesager og selv fungere som projektleder på mindre byggesager og entrepriser.

Kunne du tænke dig at starte på byggekoordinator-uddannelsen, så er der fortsat ledige pladser på uddannelsen på EASV med studiestart den 30. august 2021.

Læs mere om uddannelsen og søg ind her.