Om os Nyheder
Pernilles praktikprojekt skal ud til hele verden

Pernilles praktikprojekt skal ud til hele verden

23.04.2019

Man behøver ikke forsvinde i mængden, selvom man er i praktik på en stor, global arbejdsplads med tusindvis af ansatte. Tværtimod. Pernille Schultz fik ansvaret for to globale kommunikationsprojekter hos Danfoss, og det ene af projekterne skal nu udrulles hos Danfoss i hele verden. Hun har indstillet Danfoss til Årets EASV praktik 2019.

Mens Pernille Schultz skriver sin hovedopgave bliver hendes praktikprojekt rullet ud til 27.000 medarbejdere i hele verden. Hun læser til markedsøkonom på EASV i Sønderborg og har netop afsluttet sin praktik hos Danfoss, hvor hun var en del af teamet for ledelseskommunikation. Her fik hun en stor grad af ansvar, som hun løftede med hjælp fra erfarne kolleger.

To egne projekter i praktikken

“Jeg fik fra første dag mine to egne projekter, selvfølgelig med opbakning fra erfarne kommunikationsrådgivere, hvor jeg selv skulle løbe med stafetten. Det gav mig en følelse af, at Danfoss virkelig tror på mig og mine evner, og ansvaret for to globale projekter, et ledelses-kommunikationsprojekt og et sourcingprojekt, gav mig ekstra blod på tanden,” fortæller hun.

Praktikforløbet har udviklet hende både fagligt og personligt.
“Jeg føler mig sikker i at afholde møder og fremlægge kommunikationsplaner for stakeholders, og det har givet mig gode samarbejdsevner på tværs af en international matrix-virksomhed. Jeg føler mig sikker i at tale professionelt engelsk på højt niveau og gøre mig forståelig for kolleger på tværs af landegrænser. Danfoss’ store tillid til mig, hvor jeg som praktikant har fået frie tøjler til at køre betydningsfulde projekter, har gjort mig ansvarsfuld og opsøgende, når jeg har haft brug for hjælp fra andre steder i virksomheden,” uddyber Pernille Schultz.

Praktikken på Danfoss har betydet ufattelig meget for min uddannelse som helhed. Jeg har brugt ting fra undervisningen og set, hvordan det fungerer i praksis, og det er lidt af en åbenbaring

Pernille Schultz
Studerende, markedsføringsøkonom, EASV

Viden fra uddannelsen har gavnet virksomheden

Hun har i høj grad brugt viden og værktøjer fra uddannelsen, selvom virkeligheden ikke altid har tilladt tid til at gennemføre eksempelvis de analyser, hun har lært i undervisningen.

“Praktikken på Danfoss har betydet ufattelig meget for min uddannelse som helhed. Jeg har brugt ting fra undervisningen og set, hvordan det fungerer i praksis, og det er lidt af en åbenbaring. Teorien har haft stor betydning, men når tingene går hurtigt, er man nogle gange nødt til at træffe beslutninger ud fra sin mavefornemmelse. Så er det rart at vide, at mavefornemmelsen kommer fra det, man har lært,” siger hun.

Pernille Schultz teoretiske viden fra uddannelsen har også været et kærkomment indspark i teamets daglige arbejde forklarer hendes chef, Head of Leadership Communication, Jesper Løv.

Vi sætter stor pris på den dynamik, det bringer ind i vores team, når vi har dygtige studerende i praktik hos os. De studerende bringer ny viden, kompetencer og friske perspektiver ind i vores diskussioner, og det er med til at udfordre os og styrke hele teamet

Jesper Løv
Head of Leadership Communication, Danfoss

Stolt af nomineringen – og af Pernille

Jesper Løv mener, at det i høj grad er Pernille Schultz’ egen indsats, der har gjort praktikken til en så god oplevelse, at hun har valgt at indstille Danfoss til Årets EASV praktik 2019.

“Det er vi rigtig stolte af. Men et praktiksted bliver kun godt, hvis de studerende er engagerede og giver den en skalle. Så i bund og grund er vi mest stolte af Pernille, for det er hende selv, der har fyldt rammerne ud og dygtigt løst de opgaver, vi har stillet hende,” siger han.

Pernille Schultz arbejder stadig hos Danfoss sideløbende med, at hun skriver sin hovedopgave. Hendes projekt som skal udrulles globalt i Danfoss-koncernen i løbet af foråret handler om at få Danfoss værdisæt ind under huden på samtlige 27.000 medarbejdere på tværs af landegrænser, kulturer og jobtitler.

Når hun er færdig med uddannelsen som markedsføringsøkonom til sommer, vil Pernille Schultz læse videre på en professionsbachelor i International handel og markedsføring.

Årets Erhvervsakademipraktik skal kåres

Pernille Schultz er én af i alt fem nominerede til Årets EASV praktik. Vinderen bliver offentliggjort på EASV i Esbjerg torsdag den 25. april. Vinderen af Årets EASV praktik går videre til den nationale konkurrence Årets Erhvervsakademipraktik den 28. maj, hvor han/hun skal dyste mod studerende fra de 7 øvrige erhvervsakademier. Landsfinalen foregår på Børsen i København.