Om os Nyheder
Praktik gav mulighed for at dyrke passionen

Praktik gav mulighed for at dyrke passionen

24.04.2019

For Charlotte Hedegaard Jensen var praktikken med til at bekræfte hende i, at multimediedesigner uddannelsen på EASV i Esbjerg er den helt rigtige vej for hende. Samtidig gav det hende mulighed for at dyrke hendes store passion for fotografi og for at være med i opbygningen af en relativt nystartet virksomhed. Derfor har hun indstillet MAKE nordic til Årets EASV praktik 2019.

En opfordring til selv at være med til at forme sin praktikperiode kan måske være overvældende for nogen. For Charlotte Hedegaard Jensen, der læser til multimediedesigner på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg, var det en unik mulighed for at dyrke hendes store passion, fotografi.

Charlotte Hedegaard Jensen var ikke et sekund i tvivl, da grundlægger og indehaver af MAKE nordic, Line Olesen, spurgte sin nye praktikant, hvad hun helst ville arbejde med. Det var stærkt medvirkende til, at hun med det samme følte sig både velkommen og tryg på praktikstedet.

Jeg har fået lov til at arbejde rigtig meget med foto af virksomhedens produkter, bæredygtige design-møbler. Både i kundernes eget hjem og i virksomheden. Det er helt klart det, jeg brænder for, og derfor har jeg også engageret mig rigtig meget i virksomheden og haft en rigtig god oplevelse af praktikken

Charlotte Hedegaard Jensen
Studerende, multimediedesigner, EASV

Praktikanter bringer viden, inspiration og energi

Hun har dog ikke haft kameraet om halsen hele tiden. MAKE nordic er grundlagt i 2017, og i en relativt lille og nystartet virksomhed, er der masser af opgaver at tage fat på. Charlotte Hedegaard Jensens øvrige opgaver har blandt andet været planlægning af kampagner, udvikling af MAKE nordics hjemmeside, hvilket har gjort hende dygtig i WordPress, samt arbejde med sociale medier.

“Charlotte har for eksempel opdyrket Pinterest for os, hvilket virkelig giver værdi for virksomheden,” fortæller indehaver Line Olesen og fortsætter:
“Det giver os rigtig meget som virksomhed at have praktikanter som Charlotte. Det bringer ny viden, inspiration og energi ind i virksomheden, fordi de studerende ser tingene med andre øjne. De finder på alle mulige geniale løsninger, som jeg aldrig ville have fundet på. Og så er det selvfølgelig også en værdifuld arbejdskraft for os, hvilket betyder, at de også får noget ud af det.”

Før hun grundlagde MAKE nordic var hun ansat i en større virksomhed og hentede ofte selv inspiration på konferencer og lignende.
“Men det er der ikke tid til i en mindre virksomhed,” konstaterer hun.

Det giver os rigtig meget som virksomhed at have praktikanter som Charlotte. Det bringer ny viden, inspiration og energi ind i virksomheden, fordi de studerende ser tingene med andre øjne.

Line Olesen
Indehaver, MAKE nordic

En del af helheden i virksomheden

At de studerende også får noget ud af praktikken er Charlotte Hedegaard Jensen indstilling af MAKE Nordic til Årets EASV praktik 2019 et tydeligt bevis på.
“Det er da fedt. Jeg er vildt stolt, og jeg synes, det er dejligt at vide, at både praktikanterne og vi får meget ud af samarbejdet,” siger Line Olesen.

Praktikken i en mindre, nystartet virksomhed har givet Charlotte Hedegaard Jensen følelsen af virkelig at være en del af en helhed.

“Man bliver inddraget i stort set alt, hvad der sker i virksomheden og føler sig virkelig som en del af teamet. Det er også med til at styrke engagementet, og de kræfter, man har lyst til at lægge i arbejdet. Og så får man ærlig feedback på det, man laver og præsterer, hvilket jeg sætter meget stor pris på,” fortæller hun.

Charlotte Hedegaard Jensen er i gang med sin hovedopgave, så hun kan afslutte uddannelsen som multimediedesigner til sommer. Sideløbende arbejder hun freelance for MAKE nordic. Når eksamen er i hus, skal der søges fuldtidsarbejde, men hun afviser ikke at gå tilbage til skolebænken for at læse videre på et senere tidspunkt.

Årets Erhvervsakademipraktik skal kåres

Charlotte Hedegaard Jensen er én af i alt fem nominerede til Årets EASV praktik. Vinderen bliver offentliggjort på EASV i Esbjerg torsdag den 25. april. Vinderen af Årets EASV praktik går videre til den nationale konkurrence Årets Erhvervsakademipraktik den 28. maj, hvor han/hun skal dyste mod studerende fra de 7 øvrige erhvervsakademier. Landsfinalen foregår på Børsen i København.