Om os Nyheder
Praktikforløb åbnede døren til studiejob

Praktikforløb åbnede døren til studiejob

22.11.2018

Hårdt arbejde betaler sig. Det erfarede den 26 årige serviceøkonomstuderende fra EASV i Sønderborg Güde Werning, som praktikant på Hotel Hafen Flensburg. Hun har nemlig efterfølgende fået studiejob på hotellet, mens hun afslutter sit studie.

En positiv tilgang åbner døre

Hotel Hafen Flensburg er et 4-stjernede hotel med beliggenhed ved Flensborg havn, som åbnede den 1. december 2016. Hotellet tilbyder 71 værelser, en restaurant, et wellnessområde og mødelokaler.

Güde blev hurtigt i sit praktikforløb kastet ud i hotellets forskellige afdelinger housekeeping, receptionen, restauranten, køkkenet og bogholderi, hvilket krævede en stor arbejdsindsats, men Güde er ikke bange for at tage fat og hun greb chancen. ”Jeg fik lov til at prøve en masse og blev behandlet som en fastansat medarbejder med ansvar. Det var en god følelse, at hotellet hurtigt havde så megen tillid til mig, men det var også udfordrende, især i pressede situationer, hvor det kræver, at man kan tænke hurtigt”, fortæller Güde.

Güde tvivlede derfor heller ikke et sekund med at takke ja, da hotellet tilbød hende et studiejob. ”Det har været enormt spændende at få indsigt i hotelbranchen og prøve de forskellige opgaver, der skal sikre, at gæsterne føler sig godt tilpas, oplever en god service og får en god oplevelse. Jeg kunne godt forestille mig at arbejde på et hotel i fremtiden. Måske rejse rundt i verden og prøve at arbejde på forskellige hoteller i udlandet”, siger Güde.

Güde er dermed et godt eksempel på at hårdt arbejde betaler sig. ”Vær åben overfor at komme i praktik et sted, hvor du bliver udfordret. Tør at være selvstændig og tør at efterspørge ting. Det er dejligt at få lov til prøve en masse af og få indsigt i arbejdet både front- og backstage”, det er Güdes gode råd til andre studerende som står overfor at søge praktikplads i fremtiden.

Det har været enormt spændende at få indsigt i hotelbranchen og prøve de forskellige opgaver, der skal sikre, at gæsterne føler sig godt tilpas, oplever en god service og får en god oplevelse

Güde Werning
Serviceøkonomstuderende

Mulighed for at bruge teori i praksis

Praktikforløbet på Hotel Hafen Flensburg levede fuldt ud op til formålet om at give studerende som Güde mulighed for at bruge den lærte teori fra uddannelsen i praksis. ”EASV har givet mig en masse teori med i bagagen og klædt mig godt på især i forhold til god service, værtskab og kommunikation. Det har været spændende at genkende teori fra undervisningen i det praktiske arbejde, jeg har udført”, fortæller Güde. Igennem praktikken har hun fået en bred indsigt i hotelbranchen og samlet praktiske erfaringer.

Güde har opnået viden om hotellets organisation og sammenhængen mellem de forskellige afdelinger, samt hvor vigtigt kommunikation er både internt i organisationen og eksternt med gæsterne. ALT sammen noget som Güde kan bruge i sit fremtidige arbejde i hotelbranchen.

Hvis du vil arbejde inden for servicebranchen og synes serviceøkonomuddannelsen lyder spændende, så kan du læse meget mere om uddannelsen her.