Om os Nyheder
Praktikken blev Amandas karriere-skift

Praktikken blev Amandas karriere-skift

25.04.2022

Efter otte år i servicebranchen tog Amanda Urup Jensen ganske logisk en uddannelse som serviceøkonom på EASV i Esbjerg. Men da hun efterfølgende valgte top-up-uddannelsen International Sales & Marketing tog hendes karriere en drejning og med praktikken hos Semco Maritime blev det til en ny retning. Nu er hun fastansat som Global Procurement Performance Lead og har indstillet virksomheden til Årets EASV Praktik 2022.

En rigtig god on-boarding, masser af ansvar og rigeligt med muligheder og opbakning. Det er en ganske god opsummering af Amana Urup Jensens oplevelse som praktikant hos Semco Maritime.

Fra eksamen til fast arbejde

Virksomheden med hovedsæde i Esbjerg og afdelinger i hele verden servicerer den globale offshore-industri og udgør et oplagt praktiksted, når man studerer International Sales & Marketing.

Det gjorde Amanda Urup Jensen. Hun blev færdiguddannet i januar, og Semco Maritime er ikke længere hendes praktiksted. I dag er det hendes arbejdsplads.

”Umiddelbart efter eksamen tiltrådte jeg som Global Procurement Performance Lead. Jeg har ansvaret for et nyt digitalt værktøj i virksomheden, der måler performance inden for procurement [indkøb, red.],” forklarer hun.

Fantastisk modtagelse og opbakning

Det er dog ikke fastansættelsen, der har fået hende til at indstille Semco Maritime til titlen som Årets EASV-praktik 2022. Praktikopholdet i sig selv var en så positiv oplevelse, at hun synes, virksomheden fortjener anerkendelse.

Offshore-branchen var helt ny for mig, og jeg fik en fantastisk modtagelse – både i afdelingen og i virksomheden som helhed. Både min kontaktperson og samtlige kolleger var klar til at holde mig i hånden, og når de slap, fik jeg lov til at køre linen ud med egne opgaver og selvstændigt ansvar. Men de var altid klar til at gribe mig igen, når jeg havde brug for hjælp eller bare et godt råd.

Amanda Urup Jensen
Finalist i Årets EASV Praktik 2022

Polen og andre projekter

Under praktikken blev hun også involveret i Semco Maritimes ekspansion til Polen. Hun besøgte kontoret, som virksomheden var ved at åbne, og deltog blandt andet i ansættelsessamtaler.

”Det var en stor oplevelse, og sammenholdt med de mange forskellige projekter, jeg var involveret i, var praktikken med til at udvikle mig både personligt og fagligt,” siger Amanda Urup Jensen.

Amanda Urup Jensen er den ene af to studerende, der har indstillet Semco Maritime til Årets EASV Praktik 2022. Dermed er virksomheden den første nogensinde, der bliver indstillet samme år af to forskellige studerende på to forskellige EASV-uddannelser.

Vinderen af Årets EASV Praktik 2022 bliver fundet den 28. april og skal repræsentere EASV i landsfinalen den 25. maj.