Om os Nyheder
Rekordmange vil studere på Erhvervsakademi Sydvest

Rekordmange vil studere på Erhvervsakademi Sydvest

19.03.2021

Antallet af såkaldte Kvote 2-ansøgninger til de videregående uddannelser på EASV er mere end fordoblet i forhold til sidste år. Det både glæder og overrasker rektor Henrik Larsen.

Da fristen for at søge ind på en videregående uddannelse efter den såkaldte Kvote 2 udløb i mandags, spærrede de øjnene op på EASV. Der var nemlig flere end dobbelt så mange ansøgere som sidste år til akademiets videregående uddannelser inden for bl.a. byggeri, IT og økonomi.

Helt præcis har 1044 søgt ind på uddannelserne i Esbjerg og Sønderborg efter Kvote 2 mod 505 i 2020. 281 af de 1044 ansøgere har en EASV-uddannelse som deres 1. prioritet, hvilket er næsten en fordobling i forhold til 2020, hvor det gjaldt 142 ansøgere. Kvote 2-ansøgere optages på uddannelserne efter andre kriterier end den gymnasiale eksamen, der giver adgang efter Kvote 1.

Måske er det corona-effekten

En positivt overrasket rektor på EASV, Henrik Larsen, har ikke umiddelbart nogen sikker forklaring på de rekordmange ansøgninger.

Vi ved faktisk ikke præcis, hvad det skyldes, men vi er selvfølgelig glade. Jeg tror corona spiller en vis rolle, idet færre tør planlægge eksempelvis sabbatår og rejser i denne tid. Derfor tænker mange sikkert, at de hellere må komme i gang med en uddannelse i stedet for. Og så er folk måske også mere lydhøre over for vores budskaber og tilbud, når de går hjemme.

Henrik Larsen
Rektor, EASV

Nogle bliver desværre skuffede

Henrik Larsens formodninger bliver delvist bekræftet af, at flere også allerede har søgt ind på nogle af EASV’s nye e-learning-uddannelser, vel at mærke inden akademiet egentlig er begyndt at markedsføre dem.

Men ingen medalje uden bagside. De mange ansøgninger betyder også, at nogle ansøgere må forberede sig på afslag.

”Vi kommer helt sikkert til at skuffe nogle af dem, der har søgt ind på de uddannelser, hvor vi er dimensionerede – altså hvor der er grænser for, hvor mange studerende vi må optage,” siger Henrik Larsen.

De 1044 Kvote 2-ansøgninger til EASV er fordelt på 787 til akademiets uddannelser i Esbjerg og 257 til uddannelserne i Sønderborg.