Om os Nyheder
Rektor Henrik Larsen: Her er de nominerede til Årets Underviserpris på EASV

Rektor Henrik Larsen: Her er de nominerede til Årets Underviserpris på EASV

13.01.2023

Studerende på Erhvervsakademi Sydvest har nomineret fire undervisere til en national pris på en 500.000 kroner. Kandidaten afsløres den 18. januar 2023.

Hvad er opskriften på god undervisning? Hvis du spørger studerende på Erhvervsakademi SydVest (EASV), så er svaret ”engagement.” Det er i hvert fald den røde tråd i de nomineringer, som den videregående uddannelsesinstitution har modtaget i forbindelse med Årets Underviserpris, hvor fire undervisere nu bliver fremhævet for en ekstraordinær undervisningsindsats.

– Kåringen af Årets Underviser sætter fokus på undervisningskvalitet, som er altafgørende for EASV, der uddanner og videreuddanner fremtidens arbejdskraft til regionen. Derfor er det også vigtigt, at det er studerende, der er med til at indstille til denne pris; nomineringerne fortæller på så mange fine og personlige måder, at vi har et inspirerende og engagerende studiemiljø.

Henrik Larsen
Rektor

Årets Underviser på EASV kåres af en anonym dommerjury og offentliggøres den 18. januar 2023. Vinderen er desuden kandidat til den nationale konkurrence blandt alle erhvervsakademier, hvor vinderen af Årets Underviser 2023 afsløres af Uddannelses- og Forskningsministeriet ved en prisoverrækkelse i juni og modtager 500.000 kr. Heraf er de 200.000 kr. en personlig hæderspris til underviseren, mens 300.000 kr. går til videreudvikling af det vindende akademis gode undervisningsmiljø.

De nominerede til Årets Undervisningspris på EASV i 2023 er:

Om Undervisningsprisen:
Uddannelses- og forskningsministeren uddeler hvert år Undervisningsprisen til de bedste undervisere på de videregående uddannelser i Danmark. Der uddeles syv priser på 500.000 kroner. på følgende måde:

  • Universiteterne: 2 prismodtagere
  • Professionshøjskolerne: 2 prismodtagere
  • Erhvervsakademierne: 1 prismodtager (Sidste års vinder var lektor Jeppe Moritz Led fra EASV)
  • Udbyderne af de højere kunstneriske uddannelser: 1 prismodtager
  • Udbyderne af maritime uddannelser: 1 prismodtag