Om os Nyheder
Guide: Sådan søger du en ledig studieplads

Guide: Sådan søger du en ledig studieplads

26.07.2023

Her får du en guide til, hvordan du ansøger om en ledig studieplads.

Hvis du drømmer om at starte på en uddannelse ved Erhvervsakademi SydVest (EASV) i Esbjerg, Sønderborg, Tønder eller online, men ikke har søgt om optagelse via kvote 1 og kvote 2 (eller måske ikke er kommet ind på din oprindelige ansøgning), har du stadig en chance for at opnå en studieplads.

 

Trin 1: Tjek ledige pladser

Fra den 28. juli offentliggør vi, om der er ledige pladser på vores uddannelser. Først og fremmest skal du tjekke, om der er en ledig plads på den uddannelse, du er interesseret i. Find din uddannelse her på EASV.dk og se, om der er ledige pladser tilbage.

Trin 2: Opfyld adgangskravene

Inden du ansøger om en ledig studieplads, skal du sikre dig, at du opfylder adgangskravene til den pågældende uddannelse. Adgangskravene varierer afhængigt af uddannelsen, så sørg for at tjekke de specifikke krav på den enkelte uddannelsesside her på EASV.dk.

Trin 3: Søg direkte på EASV.dk

Når du har fundet en uddannelse, hvor der er ledige pladser, skal du søge direkte via en ansøgningsformular på vores hjemmeside. Formularen publicere i løbet af den 28. juli. Du finder linket under den uddannelse, du gerne vil søge her på EASV.dk. Bemærk: Du kan ikke søge om ledige pladser via Optagelse.dk, så det er vigtigt at bruge det rigtige ansøgningssystem.

Trin 4: Sådan er optagelsesproceduren 

Ansøgningerne vurderes efterhånden, som de kommer ind, og derfor en god idé at søge hurtigst muligt, da vi ikke kan sige på forhånd, hvor længe der er ledige pladser. Til gengæld får du også hurtigt at vide, om du er optaget (hvis du opfylder kravene, kan du i princippet regne med en plads).

Trin 5: Søg en ledig plads, selvom du har et et tidligere tilbud

Du har også mulighed for at søge en ledig studieplads, selvom du allerede har modtaget et tilbud om optagelse d. 28. juli. Du kan frit vælge, hvilken uddannelse du foretrækker, men husk at svare hurtigst muligt, da der kan være andre i kø til den den plads, du takker nej til.

Kontakt os, hvis du har brug for assistance

Vi håber, at denne guide har givet dig klarhed over, hvordan du ansøger om en ledig studieplads på Erhvervsakademi SydVest. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores studievejledning eller optagelsesteam.

Overblik: Se alle uddannelser ved EASV

KLIK HER