Om os Nyheder
Sia Carlsson er Årets Underviser 2024 på EASV

Sia Carlsson er Årets Underviser 2024 på EASV

11.01.2024

Erhvervsakademi SydVest har netop kåret 'Årets Underviser 2024'. Nu kan hun nomineres til at modtage den nationale undervisningspris på 500.000 kr.

Hvert år hylder EASV en underviser, der har udmærket sig ved en ekstraordinær indsats og skilt sig ud i de studerendes bevidsthed. I 2024 modtages prisen af Sia Carlsson, lektor ved Finans & Service. Sia blev overrasket med den lokale hæder den 11. januar på akademiets hovedsæde i Esbjerg, hvor knap 100 kollegaer fra både Esbjerg, Sønderborg og Tønder var samlet til en fælles vidensdag.

Stort engagement

Det er studerende og kollegaer, der har argumenteret for, hvorfor Sia skal have prisen i år. Dommerjuryen har i den forbindelse lagt vægt på den røde tråd om Sia Carlssons engagement, der bidrager til kvalitet og trivsel på studiet. Det bemærkes også, hvordan Sia konsekvent går den ekstra mil for at ruste de studerende til virkeligheden.

Sia Carlsson beskrives endvidere som en inspirerende og sympatisk personlighed, der skaber tryghed og velvære, og som tager initiativ til at støtte det sociale fællesskab i klasserne. En studerende fortæller desuden, at man altid kan komme til Sia, ikke kun fagligt, men også når livet er lidt udfordrende.

Sia Carlsson, lektor ved Finans & Service på EASV og ‘Årets Underviser på EASV 2024

Vicerektor og nærmeste leder for Sia Carlsson, Søren Haahr Jensen, roser især Sias evne til løbende at tilpasse sin undervisning til aktuelle problemstillinger i samfundet udover studerendes unikke behov, og uddannelseschef for Finans & Service, Jonas Lorentsen, fremhæver Sias talent for spændende praksisnære tiltag.

Sia Carlsson ønsket et stort tillykke af akademiet, som glæder sig over, at hun nu er en mulig kandidat til at modtage Undervisningsprisen 2024, der uddeles af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Om den nationale Undervisningspris
Hvert år uddeler ministeriet syv priser på 500.000 kr. hver til inspirerende undervisere på videregående uddannelser i Danmark.

Priserne uddeles på følgende måde:

  • Universiteterne: 2 prismodtagere
  • Professionshøjskolerne: 2 prismodtagere
  • Erhvervsakademierne: 1 prismodtager
  • Udbyderne af de højere kunstneriske uddannelser: 1 prismodtager
  • Udbyderne af maritime uddannelser: 1 prismodtager

 

Læs mere om uddannelserne på Finans & Service

KLIK HER