Om os Nyheder
Simion ville have en uddannelse tættere på virkeligheden

Simion ville have en uddannelse tættere på virkeligheden

22.10.2020

Simion Popa læste på arkitektskolen i Rumænien, men han oplevede undervisningen som meget teoretisk og havde svært ved at se, hvordan han rent praktisk kunne bruge den bagefter. Derfor valgte han at flytte til Danmark med et klart formål: Han ville have en mere praktisk uddannelse, som han virkelig kunne bruge. Det fandt han på EASV i Esbjerg.

Der er ikke meget ved at blive klog på noget, hvis det ikke kan bruges i virkeligheden. Nogenlunde sådan havde Simion Popa det med den arkitektuddannelse, han var i gang med i sit hjemland, Rumænien.

Jeg kunne ikke se, hvad jeg skulle bruge min uddannelse til. Det var alt for teoretisk. Det hjælper jo ikke, at man lærer at tegne noget, hvis det alligevel ikke kan bygges i virkeligheden.

Simion Popa
Bygningskonstruktør hos Planet Huse A/S i Ribe og tidligere studerende på bygningskonstruktør

Fokus på det praktiske

Derfor søgte han efter en uddannelse og en karriere, hvor han kunne forene sin kreative sans med byggetekniske færdigheder, så hans idéer kunne blive til virkelighed. Den søgen førte ham til uddannelsen som bygningskonstruktør på EASV i Esbjerg. Skiftet fra arkitektskolen i Rumænien til EASV var markant. Både hvad angår selve undervisningen og ikke mindst den direkte relation til virkeligheden og virksomhederne.

 

På EASV er der fokus på det praktiske. Det jeg har lært, skal jeg rent faktisk bruge til noget, og det hele giver mening. Der er ikke noget i uddannelsen, som er spild af ressourcer. Samtidig gør akademiet alt for, at de studerende skal føle sig godt tilpas.

Simion Popa
Bygningskonstruktør hos Planet Huse A/S i Ribe og tidligere studerende på bygningskonstruktør

En hel afdeling af bygningskonstruktører

Han gjorde også selv meget for at falde til i Danmark. Han lærte hurtigt sproget og fik et godt netværk.

Efter uddannelsen gik job-jagten ind, og i løbet af ganske få måneder fandt Simion Popa en stilling hos Planet Huse i Ribe. Her tegner han nu, sammen med to andre bygningskonstruktører, der også har taget uddannelsen på EASV, sommerhuse efter kundernes individuelle ønsker.

“Vi har et rigtig godt samarbejde i virksomhedens design- og udviklingsafdeling, hvor vi forener det kreative og det praktiske og skaber nogle både flotte og brugbare løsninger,” fortæller Simion Popa.

Om uddannelsen

Bygningskonstruktør-uddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, hvor du lærer en byggeproces at kende fra start til slut, så du bliver i stand til at planlægge og koordinere bygge- og anlægsopgaver.

Som bygningskonstruktør kan du få job hos bl.a. arkitekter, rådgivende ingeniørfirmaer og i entreprenørvirksomheder.

Læs mere om uddannelsen her.