Om os Nyheder
Simon tyvstartede praktikken hos NemByg

Simon tyvstartede praktikken hos NemByg

15.04.2021

Allerede to måneder inden hans praktikperiode hos NemByg A/S begyndte, havde Simon Møller fået udleveret en pc og deltog i sit første månedsmøde. Nu er han i fuld gang med sit praktikophold under bygningskonstruktør-uddannelsen på EASV i Esbjerg, og opholdet er så god en oplevelse, at han har indstillet entreprenørvirksomheden til Årets EASV Praktik 2021.

Praktiksamtalen med projektlederen var utrolig behagelig, og allerede der kunne Simon Møller mærke, at det her ville blive godt. Den tidligere tømrer skulle i praktik som en del af uddannelsen til bygningskonstruktør på EASV, og han er rigtig glad for, at den praktik, som løber frem til 14. juni, blev hos totalentreprenøren NemByg i Esbjerg.

Jeg får nogle rigtig gode udfordringer, og samtidig får jeg 100 procent opbakning til at løse dem. Det positive indtryk, jeg fik allerede ved praktiksamtalen, har vist sig at holde helt stik.

Simon Møller
Studerende, bygningskonstruktør-uddannelsen, EASV i Esbjerg

Udfordringer og opbakning

I dagligdagen hos NemByg er han blandt andet ansvarlig for entrepriseledelse og afholdelse af byggemøder i forbindelse med en større tømrerentreprise.

”Det kræver god kommunikation og fagligt indblik,” skriver Simon Møller blandt andet i sin indstilling af NemByg til Årets EASV Praktik.

I indstillingen beskriver han desuden, hvordan han bruger den teoretiske viden fra undervisningen på bygningskonstruktør-uddannelsen i praksis på byggepladsen.

”Når arkitektens tegninger skal omsættes til detaljetegninger, ligger der meget teori bag, som skal tolkes til noget bygbart. Jeg har tegnet mange detaljer og lavet endnu flere skitser i forbindelse med kommunikation med arkitekt og ingeniører.”

Fra teori til virkelighed

Simon Møller har også oplevet, at der i nogle tilfælde er stor forskel på den teori, han har lært på EASV, og hvordan tingene foregår i praksis.

Arbejdet med kontrahering (pris- og kontraktforhandlinger, red.) af entreprenører har vi haft meget om på uddannelsen. Det har været en stor udfordring at forstå teorien i forhold til, hvordan den anvendes i praksis. Det samme gælder udarbejdelsen af tidsplaner, hvor der er stor forskel på, hvordan man arbejder med dem teoretisk og ude i virkeligheden, men det er en rigtig god opgave i praktikken.

Simon Møller
Studerende, bygningskonstruktør-uddannelsen, EASV i Esbjerg

Den store grad af ansvar og muligheden for at arbejde selvstændigt har i høj grad været med til at udvikle ham, mener Simon Møller. Han kan sagtens forestille sig en fremtid hos NemByg, når han er færdiguddannet som bygningskonstruktør. Foreløbig venter dog de sidste to måneder af praktikken i virksomheden, som han altså har indstillet til Årets EASV Praktik 2021, og derefter et 7. semester og en hovedopgave tilbage på EASV.

Vinderen af Årets EASV Praktik 2021 bliver kåret den 22. april og skal repræsentere EASV i landsfinalen den 10. maj.