Om os Nyheder
Stadig ledige pladser på EASV-uddannelser

Stadig ledige pladser på EASV-uddannelser

28.07.2018

Erhvervsakademi SydVest har plads til flere studerende på de videregående uddannelser efter sommerferien. Den 28. juli åbner akademiet med campus i både Esbjerg og Sønderborg for 2. runde af optag.

Vi begynder med den knap så gode nyhed: Antallet af ansøgere til de videregående uddannelser på Erhvervsakademi SydVest er faldet med 10 procent i forhold til sidste år. Den knap så dårlige nyhed er, at det er en generel tendens på erhvervsakademier landet over.

Den gode nyhed er til gengæld, at der dermed stadig er pladser på akademiets uddannelser, og det giver muligheder for de, der enten ikke nåede at søge i første omgang eller fik afslag på deres første ansøgning.

“Ud af alle vores videregående uddannelser i Esbjerg og Sønderborg er det kun datamatiker-uddannelsen, der er fuldt booket. Her kan man komme på venteliste, hvis man søger, når vi åbner for 2. optag den 28. juli. Og vi ved af erfaring, at flere af dem, der har søgt og er kommet ind, vælger at takke nej til pladsen, så der er kort sagt stadig muligheder på alle vores uddannelser. Man kan se alle de ledige pladser på easv.dk fra den 28. juli,” fortæller rektor, Henrik Larsen.

Begrænsninger for internationale studerende

Tilbagegangen i antallet af ansøgere skyldes især, at der er langt færre internationale studerende, der har søgt ind på EASV i denne omgang, og det er der ifølge Henrik Larsen en helt klar årsag til:

“Vi er blevet pålagt en såkaldt dimensionering, altså en begrænsning, på, hvor mange internationale studerende vi må optage på akademiet. Det ærgrer os selvfølgelig, især fordi vi som en konsekvens af dimensioneringen også har været nødt til at nedlægge en række engelsksprogede tilbud som driftstek-nolog i Esbjerg samt markedsføringsøkonom og designteknolog i Sønderborg,” siger han.

Henrik Larsen tilføjer, at det også er dimensionering, der gør, at akademiet indtil videre har måttet af-vise mellem 10 og 20 ansøgere, der gerne ville ind på datamatikeruddannelsen.
“Det gør ondt i hjertet at afvise unge mennesker, som brændende ønsker at komme ind på deres drømmeuddannelse, og som virksomhederne i vores område oven i købet skriger efter. Især når vi sagtens kunne optage og uddanne dem, men ikke må,” konstaterer rektoren.

Nogle uddannelser har fremgang

Den generelle tilbagegang i antallet af ansøgere dækker dog også over positive historier. Finansøkonomuddannelsen har aldrig haft flere ansøgere end i år, og bygningskonstruktør-uddannelsen er en så stor succes, at EASV må oprette to nye hold til sommer.

Tilbagegangen i antallet af ansøgere til de tekniske uddannelser dækker også over en delvist positiv historie. Her har de studerende nemlig typisk en håndværksmæssig baggrund, og de har så nemt ved at få arbejde, at de ikke vælger at videreuddanne sig lige nu.

“Derfor har vi blandt andet en stor opgave i at tilbyde deltidsuddannelse af de medarbejdere, for selvom der er travlhed i erhvervslivet og dermed brug for deres arbejdskraft, er det stadig vigtigt, at de hele tiden har mulighed for at udvikle deres kompetencer,” siger Henrik Larsen.

Fakta

Ledige pladser på EASV’s uddannelser er offentliggjort her.

Kontakt EASV på optag@easv.dk eller telefon 7613 3200 for at høre mere om ledige pladser og mulighederne for at komme på venteliste.