Om os Nyheder
Studerende er tilfredse med EASV trods Corona

Studerende er tilfredse med EASV trods Corona

15.02.2021

Trods nedlukninger, online-undervisning og andre corona-forhindringer er de studerende på EASV overordnet godt tilfredse med deres uddannelser. Det afslører en landsdækkende undersøgelse blandt de 60.000 studerende på landets videregående uddannelser. Undersøgelsen har blandt andet fået uddannelses- og forskningsminister Ane Halsbo-Jørgensen til at lovprise de mindre studiemiljøer som EASVs i Esbjerg og Sønderborg.

Det seneste år har været frustrerende for alle, og de studerende på videregående uddannelsesinstitutioner som EASV er ingen undtagelse. Det syddanske akademi med campus i Esbjerg og Sønderborg kan dog glæde sig over at have det bedste læringsmiljø i sammenligning med landets øvrige erhvervsakademier.

EASV har det bedste læringsmiljø

Det viser den seneste udgave af Læringsbarometer, en undersøgelse, som Uddannelses- og Forskningsministeriet gennemfører hvert andet år blandt de studerende på alle landets videregående uddannelser. Undersøgelsen dækker således både over en periode for og under coronapandemiens nedlukninger.

På undersøgelsens skala fra 1-5 giver de studerende os en vurdering over 4 de fleste steder. I 5 ud af de 6 kategorier, der handler om læringsmiljø, blandt andet motivation, støtte og feedback fra medstuderende og undervisere, har vores studerende vurderet EASV i toppen i forhold til de øvrige erhvervsakademier. Det betyder rigtig meget for os, for det er noget, vi arbejder meget målrettet med.

Henrik Larsen
Rektor, EASV

Online-undervisning fungerer

Netop læringsmiljøet er i sagens natur voldsomt udfordret i en tid, hvor akademiet ligesom alle andre uddannelser er lukket ned og må undervise de studerende online.

 

Vi har stor erfaring med online-undervisning – både på vores videregående uddannelser og på vores mange efteruddannelser, og der er mange ting, der fungerer rigtig fint online. Men det bliver aldrig det samme, og især ikke på et akademi som vores, hvor vi arbejder efter mottoet tættere på. Vi gør meget ud af undervisning i små hold, og vi arbejder hele tiden for at de studerende skal være tæt på både hinanden, deres undervisere og de virksomheder, de skal uddannes til at arbejde i.

Henrik Larsen
Rektor, EASV

Studieglæde trods corona

Rektor Henrik Larsen kan dog glæde sig over, at hele 78 pct. af de studerende på EASV har svaret ”meget enig” eller ”enig” til undersøgelsens udsagn: ”I dag fungerer min hverdag på uddannelsen godt på trods af corona-situationen.” Kun 7,7 pct. har erklæret sig ”uenig” eller ”helt uenig” i udsagnet.

Undersøgelsen viser også, at de studerende på videregående uddannelser i København, Aarhus, Odense og Aalborg, er langt mere påvirket af coronakrisen end studerende i mindre studiemiljøer som Esbjerg og Sønderborg.