Om os Nyheder
Studerende giver igen topkarakter til Erhvervsakademi Sydvest

Studerende giver igen topkarakter til Erhvervsakademi Sydvest

14.12.2019

Det er ikke kun udsigten til juleferie, der får de studerende på Erhvervsakademi SydVest (EASV) i Esbjerg og Sønderborg til at smile. Det gør de faktisk hele året. For ottende år i træk har EASV de mest tilfredse studerende blandt alle landets erhvervsakademier. Og tilfredsheden er endda steget.

Det er ikke helt tilfældigt, hvis det her lyder bekendt: EASV har de mest tilfredse fuldtidsstuderende blandt samtlige erhvervsakademier i Danmark. Og her er så årsagen til, at det måske lyder bekendt: Det er ottende år i træk, at de studerende på EASV’s 16 fuldtidsuddannelser giver akademiet med Campus i Esbjerg og Sønderborg topkarakter i forhold til de øvrige erhvervsakademier.

Godt er blevet endnu bedre

“Det er vi selvfølgelig helt vildt stolte over. Det bekræfter os i, at vores målrettede og vedvarende indsats for at skabe et godt studiemiljø og læringsmiljø giver pote,” siger en glad rektor, Henrik Larsen.

I undersøgelsen af de studerendes tilfredshed med uddannelserne på landets erhvervsakademier skal de studerende forholde sig til begreberne studieglæde, udbytte af undervisningen og loyalitet over for den enkelte uddannelsesinstitution.

Ikke alene er EASV topscorer for ottende år i træk. De studerende har endda givet akademiet den bedste samlede vurdering nogensinde, og EASV har dermed formået at hæve tilfredsheden yderligere i forhold til sidste års førsteplads.

Det betaler sig at være “Tættere på”

“Det siger selvfølgelig noget om, at vi ikke hviler på laurbærrene, og det kan vi heller ikke. Vi skal hele tiden være på tæerne og gøre det endnu bedre for at leve op til de studerendes forventninger og for at uddanne stadig mere kompetent arbejdskraft til virksomhederne i vores del af Danmark,” understreger Henrik Larsen.

Han tror på, at de studerendes begejstring for EASV i høj grad hænger sammen med, at akademiets slogan “Tættere på” er mere end bare et slogan:
“Det er ledetråden for alt, hvad vi gør. Lige fra de studerendes indbyrdes forhold og nærheden til underviserne til det, at vi hele tiden stræber efter at være tættere på virksomhederne, og dermed på den virkelighed, som de studerende skal ud og gøre en forskel i bagefter,” mener han.

Særlig indsats for nogle uddannelser

EASV har også formået at hæve de studerendes tilfredshed på nogle af de uddannelser, der tidligere har haltet lidt efter de bedst vurderede af akademiets 16 fuldtidsuddannelser.

Nogle af de uddannelser, som de studerende er blevet betydeligt mere tilfredse med end tidligere år, er produktionsteknolog, driftsteknolog og teknisk manager offshore. En målrettet indsats har klarlagt og forbedret præcist de forhold, som de studerende ikke har været begejstrede for, forklarer uddannelsesleder Thea Maria Knudsen:
”Siden starten af skoleåret 2017 har vi været bevidste om at lave særlige tiltag. Vi har bl.a. skabt en tættere forbindelse mellem de studerende og klyngens undervisere, så der på den måde bliver taget hånd om den enkelte studerendes personlig behov og eventuelle udfordringer. Ligeledes er der indført fraværsregistrering, hvilket har virket ganske godt. Alle klyngens ansatte har arbejdet sammen om resultatet, som fortsat godt kan forbedres på nogle punkter, men det tager vi op til næste gang.”