Om os Nyheder
Studerende med forskellig baggrund var en stor hjælp

Studerende med forskellig baggrund var en stor hjælp

01.07.2021

En knæskade satte en stopper for Frederick Bendixen Jakobsens drømme om en karriere som jagerpilot. I stedet landede han på EASV i Esbjerg og er nu færdiguddannet bygningskonstruktør med job som projektleder i Varde Kommune.

Frederick Bendixen Jakobsen var i gang med optagelsesforløbet til jagerpilot-uddannelsen, men kom bogstaveligt talt ned på jorden, da en knæskade gjorde en ende på den drøm. I stedet lyttede han til sine forældre, der altid havde rådet ham til at gå efter en karriere inden for byggeriet.

Jeg har altid været god til at tegne og regne og har altid interesseret mig for materialer og bygninger, så det virkede som det rigtige at søge den vej. Jeg overvejede en ingeniøruddannelse, men valgte det fra, fordi der er så meget teori. Jeg ville hellere uddanne mig i en mere praktisk retning, og så var det naturligt at vælge uddannelsen som bygningskonstruktør.

Frederick Bendixen Jakobsen
Dimittend, bygningskonstruktør, EASV Esbjerg

EASV og Esbjerg var win-win

En ekstra bonus for Frederick Bendixen Jakobsen var, at han kunne tage uddannelsen i Esbjerg, hvor han boede i forvejen og har både sin familie og nærmeste venner.

”Jeg er familiemenneske og har ikke den der hunger efter at komme ud, så det passede mig rigtig fint at kunne blive her,” siger han.

God sparring med medstuderende

Frederick Bendixen Jakobsen har været glad for tiden på EASV, ikke mindst fordi de studerende på bygningskonstruktør-uddannelsen har vidt forskellig baggrund.

”Når man ikke har en erhvervsuddannelse eller -erfaring i forvejen, skal man kæmpe lidt hårdere med nogle af tingene. Men heldigvis var der både murere, tømrere, malere, snedkere og andre håndværkere på uddannelsen, og det miks ville jeg ikke bytte med noget som helst. Det er fantastisk, at vi har kunnet hjælpe og sparre med hinanden undervejs,” siger han.

Jobbet er i hus

Nu er både uddannelsen, eksamen og dimissionen vel overstået, og Frederick Bendixen Jakobsen kan se frem til at begynde i sit første job som færdiguddannet bygningskonstruktør. I modsætning til mange af sine medstuderende, der søger mod private arbejdspladser i entreprenørbranchen, valgte han at søge en stilling som projektleder ved Ejendomscentret i Varde Kommune.

Jeg er kun 23, og det kan sagtens være, at jeg også vil prøve kræfter med det private. Men jeg vil gerne begynde et sted, hvor jeg får endnu mere erfaring med de specielle lovkrav omkring byggeriet, for eksempel udbud og licitationer. I Ejendomscentret kommer jeg netop til at arbejde med det inden for både nybyggeri, drift og vedligehold af Varde Kommunes bygninger.

Frederick Bendixen Jakobsen
Dimittend, bygningskonstruktør, EASV Esbjerg

Om uddannelsen

Bygningskonstruktør-uddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, hvor du lærer en byggeproces at kende fra start til slut, så du bliver i stand til at planlægge og koordinere bygge- og anlægsopgaver.

Som bygningskonstruktør kan du få job hos bl.a. arkitekter, rådgivende ingeniørfirmaer og i entreprenørvirksomheder.

Læs mere om uddannelsen og søg ind her.