Om os Nyheder
Sydbank satser på de unge med de unge

Sydbank satser på de unge med de unge

28.04.2018

Ca. 50.000 i alderen 18 til 29 årige bankkunder er nu samlet i den nye on-line afdeling ”Sydbank Direkte Ung” hos Sydbanks hovedkontor i Aabenraa. Formålet er, at et team af unge og yngre bankfolk skal servicere de unge på deres måde og når det passer dem. Fire finansøkonomstuderende fra Sønderborg gennemfører for tiden deres tre måneders praktik i denne afdeling, hvor de udvikler deres faglige og personlige evner igennem mange daglige kundekontakter og god sparring med hinanden og Sydbanks faste medarbejdere. “Faktisk har hver praktikant en mentor, som giver dem personlig sparring igennem hele forløbet”, udtaler afdelingsleder Lisbeth Keller, Sydbank Direkte.

Tyvstartede

Sydbank ansatte de fire finansøkonomer allerede i efteråret 2017 som studiemedhjælpere. Ud over at de studerende er mere klar, når praktikken starter, har det også gavnet dem til eksamen i efteråret 2017. Mia Stolberg udtaler: ”Vi kunne mærke, at vi havde mere selvtillid til eksamen, da vi allerede have haft kundekontakt, hvilket gav udslag i gode resultater”. Kasper Petersen kommenterer videre: ”vi blev fra starten behandlet på lige fod med kollegerne og har også været med på teambuilding”.

Afdelingsleder Lisbeth Keller, Sydbank Direkte udtaler: ”Det har virket rigtig godt med praktikanter i studiejob inden. Når de starter i praktik, kender de systemet, forretningsgange, kolleger, og selve stedet. Vi har gjort det samme igen og allerede ansat nogle finansøkonomer i studiejob med efterfølgende praktik. Jeg oplever, at vi møder unge mennesker, der allerede er gjort klar til virkeligheden, når de starter”. Det skal tilføjes, at studiemedhjælpere dog ikke er garanteret en praktikplads.

Teambaseret rådgivning

Camilla Sørensen udtaler om arbejdet med den unge kundegruppe: ”Der er meget mere fleksibilitet. Tidligere skulle man være i banken inden den lukkede kl. 16. Her kan de altid få fat på os”.
Der holdes mange netmøder med kunderne, hvor man taler på telefonen og kan dele skærm, mens kunden sidder hjemme eller er på arbejdet, hvilket er mere fleksibelt og tidsbesparende. Camilla Sørensen kommenterer på, at praktikanterne får lov til at lære af netmøderne: ”Vi kan lytte med på et kundemøde mellem en kunde og en mere erfaren rådgiver. Efter mødet sparrer vi med rådgiveren og får nogle gode tips og læring”.

Kasper fortæller, at de unge har taget godt imod den nye afdeling: ”Hvis de spiller os en bold, så kører den jo hele tiden. Det er mange af dem ret vilde med”.

De unge praktikanter laver mange forskellige opgaver, herunder også genbestilling af kreditkort, oprettelse af nye eller fælleskonti, følger op på overtræk og meget, meget mere.

De studerende fortæller, at de bliver bedre dag for dag, fordi de lærer af hinanden og arbejder med mange forskellige opgaver hele tiden. Alt med fokus på at give den unge kunde en god oplevelse, så deres hverdag bliver nemmere.

Uddannelsen er en god ballast

De studerende siger, at uddannelsen giver en god baggrundsviden om den finansielle sektor. Gør det hurtigere at sætte sig ind i opgaverne. I virksomheden går man mere i dybden med opgaverne. Kasper udtaler: ”Jeg har brugt meget af den teori, jeg har lært. Man kan også godt se, at der er forskel på teori og praksis, hvilket har været en styrke i forståelsen af arbejdet”.

Fremtiden

Alle tre finansøkonomstuderende drømmer om at kunne fortsætte som trainee hos Sydbank, og på sigt videreuddanne sig indenfor boligrådgivning, forsikringsrådgivning og investeringsrådgivning.

Hvorfor læse finansøkonom

Camilla udtaler:  ”Fordi den er lokal, tilbyder gode arbejdsmuligheder. Der er økonomi i alting – det er noget, man altid kan relatere til. Samt gode undervisere med erhvervserfaring. Man får udvidet sin horisont på, hvilke muligheder der er i den finansielle sektor. Kasper udtaler: ”Jeg havde regnet med at arbejde med forsikring, men har gennem uddannelsen fået udvidet min horisont, så jeg nu kan se flere muligheder i sektoren”. Afdelingschef Lisbeth Keller tilføjer, at Sydbank også søger praktikanter i deres fysiske filialer, blandt andet også i Vestjylland.

Hvis du synes finansøkonomuddannelsen lyder spændende, så læs mere på vores hjemmeside eller ring til os. Deadline for ansøgning til finansøkonom er 5. juli 2018.

Håber vi ses!

— Finansøkonomer i praktik hos Sydbank