Om os Nyheder
Tenna fik den helt rigtige uddannelse i hus

Tenna fik den helt rigtige uddannelse i hus

16.08.2021

Tenna Jørgensen har en drøm om at blive ejendomsmægler, og derfor har hun læst til finansøkonom på EASV i Esbjerg. I dag er hun kommet et stort skridt nærmere drømmen. Hun er blevet ansat som ejendomsmæglerelev hos Ribe Mæglerne, hvor hun også var i praktik under sin uddannelse.

Tenna Jørgensen har altid været stærk til tal og matematik, så hun var ikke i tvivl om, at hun skulle læse erhvervsøkonomi på universitet efter gymnasiet. Kort tid efter starten på universitetet indså hun dog, at hendes interesse gik i en lidt anden retning.

”Efter min STX-studentereksamen og et sabbatår begyndte jeg på HA almen på Aarhus Universitet, men efter et semester fandt jeg ud af, at jeg ønskede et mere ”ud i marken arbejde”, hvor kommunikation med mennesker er mere i centrum end teoritungt skærmarbejde. Sådan er det i ejendomsmæglerfaget, og derfor er det rigtigt for mig,” fortæller hun.

Faglig og praktisk erfaring på EASV

Efter et par Google-søgninger fandt hun ud af, at finansøkonom-uddannelsen var det perfekte springbræt til at blive ejendomsmægler, så hun søgte ind på EASV i Esbjerg.

”Med en finansøkonom-uddannelse kræver det kun, at jeg læser tre ekstra fag og opnår to års erhvervserfaring for, at jeg kan blive registreret som ejendomsmægler ved Dansk ejendomsmægler-forening. Derudover giver finansøkonom-uddannelsen en masse faglig viden omkring andre finansielle institutioner som fx bank og forsikring, og det er en god viden at have med i bagagen som ejendomsmægler,” fortæller hun.

Samtidig viste EASV sig at være det helt ideelle uddannelsessted for Tenna Jørgensen i modsætning til universitet, hvor hun nåede at studere et semester.

Underviserne på EASV ser de studerende i øjenhøjde, og klasseundervisningen fremfor store forelæsninger betyder, at man, som studerende, i højere grad har mulighed for at hjælpe hinanden på kryds og tværs. Derudover er der et helt fantastisk og lærerigt miljø på EASV, og sidst men ikke mindst er de på EASV, gode til at sørge for at få flettet en masse praktiske projekter og opgaver ind i undervisningen, som giver mening for os studerende. Man får derfor både faglig og praktisk erfaring ved at tage en uddannelse på EASV.

Tenna Jørgensen
Ejendomsmæglerelev ved Ribe Mæglerne og tidligere studerende på finansøkonom

Et skridt nærmere drømmen

Tenna Jørgensen afsluttede finansøkonom-uddannelsen på EASV i sommers og kom derefter et skridt nærmere drømmen om at blive ejendomsmægler, da hun fik tilbudt en stilling som ejendomsmæglerelev hos Ribe Mæglerne. En forholdsvis nyopstartet ejendomsmægler i Ribe, hvis tre ansatte alle har en baggrund som finansøkonom fra EASV i Esbjerg.

Under sin uddannelse var Tenna Jørgensen i praktik hos Ribe Mæglerne, og nu er hun altså elev samme sted. Men selvom hun endnu kun er elev, får hun allerede lov til at prøve kræfter med mange af de samme arbejdsopgaver, som en færdiguddannet ejendomsmægler.

Mine opgaver består primært i at lave salgsopstillingerne for de ejendomme, vi får til salg. Jeg står for aflæsning af de ejendomme, vi overdrager, og derudover har jeg også fremvisninger stort set alle ugens dage.

Tenna Jørgensen
Ejendomsmæglerelev ved Ribe Mæglerne og tidligere studerende på finansøkonom

Fortsat ledige pladser

Uddannelsen til finansøkonom er en to-årig uddannelsen som giver dig viden om økonomi og kompetencer til at arbejde med rådgivning, revision, finansiering, forsikring, ejendomshandel og ejendomsadministration.

Gennem uddannelsen får du viden om alle aspekter af det finansielle marked, fra kundens privatøkonomi til samfundsøkonomi, udenrigshandel og prisdannelse.

Kunne du tænke dig at starte på finansøkonom-uddannelsen, så er der fortsat ledige pladser på uddannelsen på EASV med studiestart den 30. august 2021.

Læs mere om uddannelsen og søg ind her.