Om os Nyheder
Tre EASV-studerende var et samlet
power-team i lokal virksomhed

Tre EASV-studerende var et samlet
power-team i lokal virksomhed

01.09.2020

Rikke Haag Brommann, Melanie Holbæk Pedersen og Hans Peter Bonde læser professionsbacheloren Design & Business på EASV i Sønderborg og har netop afsluttet, det de selv kalder for, et spændende og lærerigt praktikforløb hos den lokale grossistvirksomhed VVS-Trading. Nu går de spændt og venter på at få at vide, hvem af dem der har sikret sig en fast stilling hos virksomheden.

Virksomheden VVS-Trading i Sønderborg havde brug for hjælp til rebranding af private labels og søgte i den forbindelse praktikanter. Rikke Haag Brommann, Melanie Holbæk Pedersen og Hans Peter Bonde slog alle tre til.

Et team med individuelle kompetencer

De har gennem hele praktikforløbet arbejdet tæt sammen om at bygge brandet op helt fra bunden med alt, hvad det indebærer. Og det faktum, at de tre praktikanter har været fælles om opgaven, har kun været en fordel.

”Man skulle tro, at det hurtigt ville blive en konkurrence om at gøre det bedste arbejde og vise sig frem over for virksomheden, men sådan har det slet ikke været – tværtimod. Vi har arbejdet sammen som et team og sparret med hinanden. Jo flere hænder og øjne på opgaven, jo flere forskellige synspunkter og ideer kommer der frem,” fortæller Hans Peter Bonde. ”Det har bare været en fordel, at vi kender hinanden i forvejen og ikke skulle til at lære hinandens arbejdsgange,” supplerer Rikke Haage Brommann.

Selvom der har været tale om en fælles opgave, har VVS-Trading haft stor fokus på at give de tre praktikanter hver deres ansvarsområder, hvor deres individuelle evner og kompetencer kunne komme i spil og udvikles.

Det var helt tydeligt fra starten, at VVS-Trading nøje havde tilrettelagt, hvordan de ville tage hånd om os praktikanter og sikre det bedst mulige praktikforløb for os alle tre.

Melanie Holbæk Pedersen
Studerende, Design & Business, Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg

Et lærerigt praktikforløb

Rebranding processen har omfattet tre af VVS-Tradings egne brands Target, Geyser og Adora. Rikke Haag Brommann, Melanie Holbæk Pedersen og Hans Peter Bonde har arbejdet med alt lige fra markeds- og konkurrentanalyse og redesign af logo til udvikling af ny brand identitet, hjemmeside og øvrigt markedsføringsmateriale. Alt sammen opgaver, hvor de har kunne trække på teori fra uddannelsen.

”Uddannelsen i Design & Business har klædt os godt på til at varetage en opgave som den her. Vi er blevet undervist i diverse analyseværktøjer og har fået både en teoretisk viden og kompetencer indenfor diverse grafiske programmer, som vi i den grad har haft mulighed for at prøve af i praksis,” fortæller Melanie Holbæk Pedersen.

Det har været en vildt lærerig proces at få lov til at omsætte ideer til et reelt produkt, som nu ender med at blive implementeret og brugt af VVS-Trading i fremtiden.

Hans Peter Bonde
Studerende, Design & Business, Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg

Tre praktikanter – én stilling

Nu er et spændende og lærerigt praktikforløb slut, og næste skridt er praktikeksamen og bacheloropgaven, inden de tre dimitterer fra uddannelsen i januar.

Hvad fremtiden bringer for de tre studerende, når de er færdige på uddannelsen, er endnu uvist. De håber alle tre på et job, hvor de kommer til at arbejde med opgaver, som den de blev stillet over for i deres praktikforløb. VVS-Trading har besluttet at ansætte en af praktikanterne i en fast stilling. Hvem af de tre det bliver, går de nu spændt og venter svar på.