Om os Nyheder
Undervisningen på EASV var et perfekt match for Rasmus og gjorde ham klar til virkeligheden

Undervisningen på EASV var et perfekt match for Rasmus og gjorde ham klar til virkeligheden

02.11.2020

Rasmus Møhring Madsen har taget den direkte vej gennem uddannelsessystemet og har nu i en alder af blot 24 år færdiggjort professionsbacheloren i Software Development og fået fast job. Selvom han altid godt har kunne lide at gå i skole, har teoretiske opgaver aldrig været noget for ham. Netop derfor var han rigtig glad for den praktiske undervisning på EASV.

Faktisk ville han gerne have været sportsjournalist, men da han skulle træffe sit uddannelsesvalg, var det hans interesse for teknologi og computere, som vægtede højest. Rasmus Møhring Madsen, som er født og opvokset i Esbjerg, var en kort tid studerende på Århus Universitet, hvor han fik noget praktisk erfaring inden for datalogi, inden han endte på EASV.

“Mit liv er i Esbjerg – min familie, min kæreste og mine venner – så selvfølgelig var det mest praktisk, at jeg også valgte at studere her,” siger han.

Direkte fra gymnasiet og videre til job

Det viste sig, at geografien ikke var det eneste positive ved Rasmus Møhring Madsens beslutning. Han færdiggjorde først datamatiker-uddannelsen og fortsatte derefter på professionsbacheloren i Software Development.

Først og fremmest mindede erhvervsakademiet meget om gymnasiet, fordi du er en del af en egentlig klasse og ikke deltager i store forelæsninger. Undervisningen på erhvervsakademiet er meget mere praktisk end teoretisk, og det passede mig perfekt. Bare et par dage efter vi startede på uddannelsen, var vi allerede i gang med at programmere.

Rasmus Møhring Madsen
Webudvikler hos Webitall i Esbjerg og tidligere studerende på Software Development

Fokus på det praktiske var med til at holde Rasmus Møhring Madsens interesse, og forberedte ham samtidig på job efter uddannelsen.

”Vi fik nogle opgaver, der matchede med de virkelige udfordringer, som man møder ude i virksomhederne. Det føltes som om vi løste opgaver for en kunde, som i dette tilfælde var EASV. Derfor var overgangen fra studiet til job også meget naturlig,” forklarer han.

Skoletiden er forbi, men udviklingen fortsætter

Efter uddannelsen fik Rasmus Møhring Madsen job i virksomheden, hvor han havde været i praktik og været ansat som studentermedhjælper sideløbende med sin uddannelse. Han arbejder som webudvikler hos virksomheden Webitall i Esbjerg, hvor han udvikler til web, app og mobil. Kunderne spænder fra private mennesker, små og store virksomheder til offentlige institutioner, og Webitall, der startede op som webbureau lige efter årtusindskiftet, har også mange IoT-projekter.

“Jeg har arbejdet her i et år nu, og jeg lærer stadig noget nyt hele tiden. Jeg vil gerne fortsætte med at udvikle mine kompetencer, men jeg regner ikke med, at jeg skal tilbage på skolebænken,” afslutter Rasmus Møhring Madsen.

Om uddannelsen

Uddannelsen i softwareudvikling bygger videre på din uddannelse som datamatiker. Uddannelsen er ideel for dig, der gerne vil designe og konstruere store it-systemer. Du lærer at håndtere back-enden på store distribuerede it-systemer, baseret på store databaser.

Efter uddannelsen kan du få job som fx softwareudvikler, backend-udvikler eller systemintegrator.

Læs mere om uddannelsen her.