Om os Nyheder
Vejen fra godt job til drømmejob gik via EASV

Vejen fra godt job til drømmejob gik via EASV

05.06.2024

36-årige Sune ofrede sit nedlagte landbrug for et byhus og sit gode job som elektriker for to år som EASV-studerende på SU. Alt sammen for at forfølge sin passion for udvikling og store maskiner. Om få dage kan han kalde sig produktionsteknolog og endda med et nyt job som Mechanical Engineer hos Esbjerg-virksomheden Harco Heavy Lifting.

Det tog Sune Sommer Hansen tre år at tage beslutningen om at gå tilbage på skolebænken. Den 36-årige elektriker og far til to havde haft godt fast arbejde i mange år og var egentlig også glad for det. Men der var alligevel noget, der trak i ham.

”Jeg havde blandt andet et job med at teste offshore-vindmøller for Siemens på havnen i Esbjerg, og jeg kunne bare mærke, at arbejdet med de store maskiner blev mere og mere spændende. Og så har jeg altid haft en lille opfinder i maven og vil gerne være med til at skabe og udvikle noget nyt,” fortæller han.

Godt samarbejde med andre studerende

Så selvom Sune Sommer Hansen med egne ord var ”godt etableret” begyndte han alligevel at afsøge mulighederne for en uddannelse, der kunne give ham bedre betingelser for at forfølge sin passion for udvikling og store maskiner. Valget faldt, efter lange overvejelser, på uddannelsen som produktionsteknolog på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg.

”Jeg vidste nogenlunde, hvad jeg gerne ville, og jeg brugte en del tid på at sætte mig ind i, om uddannelsen indeholdt det, jeg havde brug for. Det gjorde den, og så var det yderligere et stort plus, at den kun tager to år,” siger han.

Selve uddannelsen blev også en god oplevelse for Sune Sommer Hansen, der især blev imponeret over det gode og konstruktive samarbejde med sine medstuderende.

”Vi har haft et virkelig godt samspil, hvor vi har fået meget ud af at sparre med hinanden og hele tiden stille hinanden kritiske spørgsmål. Det gode teamwork har virkelig overrasket mig,” siger han.

Jeg havde blandt andet et job med at teste offshore-vindmøller for Siemens på havnen i Esbjerg, og jeg kunne bare mærke, at arbejdet med de store maskiner blev mere og mere spændende. Og så har jeg altid haft en lille opfinder i maven og vil gerne være med til at skabe og udvikle noget nyt.

Sune Sommer Hansen
Produktionsteknolog fra EASV

Fast fuldtidsstilling i praktikvirksomheden

Uddannelsen har givet Sune Sommer Hansen de kompetencer, han behøvede for at skifte karriere. Når han er færdig med sin afsluttende eksamen, træder han direkte ind i en stilling som Mechanical Engineer hos virksomheden Harco Heavy Lifting, der er leverandør til offshore-vindindustrien. I virkeligheden går han bare op på fuld tid, for siden sin praktik i virksomheden i januar i år har han arbejdet 20 timer og også skrevet sin afsluttende eksamensopgave i samarbejde med Harco.

”Jeg har altid troet på, at man bliver belønnet for at gøre en ordentlig indsats, og det er også den følelse, jeg står med nu. Jeg har egentlig fået en højere stilling, end min uddannelse berettiger til, og det kan man, hvis man gør sig umage,” mener han.

Produktionsteknolog

Tag uddannelsen i Esbjerg eller Sønderborg