Om os Nyheder
Videregående uddannelse er stadig en mulighed selv efter man er fyldt 30 år

Videregående uddannelse er stadig en mulighed selv efter man er fyldt 30 år

05.11.2020

Selvom Maya Kostov kom til Danmark med en Master i Commercial and Financial Mediation fra University of Economics i Varna, Bulgarien, indså hun hurtigt, at hun manglede både de sprogkundskaber og den erhvervserfaring, der var nødvendig for at finde et job. Så i en alder af 33 år søgte hun ind på professionsbacheloruddannelsen i International Sales & Marketing på EASV. Det førte direkte til hendes nuværende job i en global virksomhed.

Da Maya Kostov kom til Danmark fra Bulgarien, var hun på udkig efter et job, der ville matche hendes interesser og kvalifikationer. Det viste sig dog at være vanskeligt uden at være i stand til at tale dansk og uden nogen erhvervserfaring.

Hjælpsomme undervisere og relevant undervisning

Maya Kostov begyndte derfor hurtigt til danskundervisning og brugte tre år på at lære dansk om aftenen, mens hun arbejdede fuld tid om dagen. Efter endnu et par år på skolebænken og to omgange barselsorlov følte hun sig klar til at starte på professionsbacheloruddannelsen på EASV. Dette viste sig at være den måske største omvæltning, hun ville opleve i sin tid i Danmark.

Jeg var meget glad for at gå på erhvervsakademiet og især for underviserne. De var altid meget lette at få fat på, og du kunne altid gå til dem for råd og vejledning. Faktisk hjalp en af mine undervisere mig også med at finde en praktikplads.

Maya Kostov
Sales Coordinator hos AH Industries i Ribe og tidligere studerende på International Sales & Marketing

Dette var meget forskelligt fra, hvad hun tidligere havde oplevet i det bulgarske uddannelsessystem, og det samme gjorde sig gældende for undervisningen.

”Det var virkelig nyttigt at lave mange opgaver og præsentationer, og vi besøgte mange forskellige virksomheder i lokalområdet, som gav mig en god indsigt i det danske arbejdsmarked,” tilføjer hun.

Job i en global virksomhed

Det var en ven, som tidligere havde studeret på EASV og efterfølgende havde fået job, som fik Maya Kostov til at søge ind på EASV, og præcis det samme skete for hende, efter hun afsluttede sin professionsbacheloruddannelse. Nu arbejder hun hos AH Industries i Ribe. En virksomhed, der leverer stål- og metalløsninger og komponenter til industrier som bl.a. vind- og minedrift.
”Jeg fungerer som bindeleddet mellem kunden og virksomheden og håndterer både ordrer, klager og beregninger. Jeg er også ansvarlig for min egen kundeportefølje,” forklarer hun.

Maya Kostov valgte en engelsksproget uddannelse på EASV især, fordi hun ønskede at finde et job i en international virksomhed. Og det er præcis, hvad hun fik kun to måneder efter den sidste eksamen på EASV. Hun har et stærkt budskab til andre, der overvejer en videregående uddannelse i en moden alder.

”Jeg betragter mig selv som et godt eksempel på, at du sagtens kan finde værdi i at studere, selvom du allerede har gennemført en videregående uddannelse. At være over 30 år er heller ikke på nogen måde en hindring,” tilføjer hun.

Om uddannelsen

Uddannelsen International Sales & Marketing er en overbygningsuddannelse, der bygger ovenpå uddannelsen markedsføringsøkonom. Uddannelsen giver dig et grundlag for at forstå og drive international handel.

Efter uddannelsen kan du få job som fx key account manager, salgschef eller marketingchef

Læs mere om uddannelsen her.