Om os Nyheder
Virksomheder blev hædret ved EASV-kåring

Virksomheder blev hædret ved EASV-kåring

18.04.2018

Erhvervsakademi SydVest stillede tirsdag skarpt på de virksomheder, der er afgørende for, at akademiet kan uddanne jobparate studerende. Det skete ved kåringen af Årets EASV-praktik 2018. Flere hundrede EASV-studerende har kunnet indstille deres praktikvirksomhed til prisen, og tirsdag blev vinderen fundet blandt de fem nominerede.

“Dette er vores måde at sige tak til de virksomheder, der bidrager til de EASV-studerendes uddannelse,” sagde rektor for EASV, Henrik Larsen, i sin indledning til kåringen af Årets EASV-praktik 2018.

“Vores berettigelse som uddannelsesinstitution er at uddanne kompetent og kvalificeret arbejdskraft til det private erhvervsliv – og at gøre det i samarbejde med erhvervslivet. Praktikken spiller en meget vigtig rolle i opfyldelsen af den ambition, og vi er glade for, at vores studerende på den måde kan komme ud og bruge den viden, de har tilegnet sig her hos os,” fortsatte han.

Efter rektorens velkomst var scenen overladt til de fem studerende, hvis praktikvirksomheder var blevet nomineret til prisen blandt de mange indstillinger. De fem havde hver 5-10 minutter til at pitche deres praktiksted for en jury bestående af tre repræsentanter fra EASV samt erhvervschef Karsten Rieder fra Esbjerg Erhvervsudvikling og afdelingsformand for Teknisk Landsforbund, Johanne Gregersen, der i øvrigt også er formand for EASV’s bestyrelse.

Og vinderen er …
Efter juryens votering kunne bestyrelsesformand Johanne Gregersen udråbe virksomheden Myprotein som vinder af Årets EASV-praktik 2018. Virksomheden blev kåret efter et overbevisende pitch fra Mikkel Borup, der var i praktik som markedsføringsøkonom hos Myprotein i England.

Mikkel Borup forklarede blandt andet, hvordan praktikopholdet hos Myprotein havde udviklet ham både fagligt og personligt og havde givet ham et globalt netværk. Myprotein er Europas største virksomhed inden for kosttilskud og sælger sine produkter i hele verden. Mikkel Borup forklarede også, at virksomheden havde givet ham et stort ansvar. Dermed havde han haft gode muligheder for både at bringe sin viden fra uddannelsen i spil og at lære en masse nyt under opholdet i England.

Fra praktikant til Country Manager på to uger
Det med det store ansvar er ingen overdrivelse. To uger efter, at Mikkel Borup var begyndt i praktik, stoppede virksomhedens Country Manager for Danmark. Mikkel Borup fik tilbuddet om at overtage ansvaret, til trods for at han var praktikant, og han greb chancen.

Det betød, at han både fik personaleansvar og vide beføjelser til at sætte nye tiltag i gang, og under hans ledelse satte virksomheden omsætningsrekord i Danmark. Derfor virker det også ganske logisk, at Mikkel Borup siden praktikken har haft deltidsjob hos Myprotein, mens han gør sin uddannelse færdig, og at han har fået tilbudt en fast stilling bagefter.

Videre til landsfinalen
“Du har oplevet en spændende historie i en international virksomhed, og du tog chancen og påtog dig et stort ansvar, da du fik muligheden. Det er tydeligt, at du for alvor har kunnet bruge det, du har lært her på akademiet i den virkelige verden, og at det har udviklet dig også på det personlige plan,” sagde jurymedlem og erhvervschef Karsten Rieder efter Mikkel Borups pitch.

Mikkel Borup ved endnu ikke, om han takker ja til den faste stilling hos Myprotein, når han har afsluttet uddannelsen som markedsføringsøkonom til sommer, eller om han vælger at læse videre.

Kåringen af årets praktikvirksomhed finder sted på alle landets ni erhvervsakademier, og den 16. maj kåres Årets Erhvervsakademipraktik 2018 blandt de ni vindere. Det sker ved landsfinalen i LEGO House i Billund, hvor Mikkel Borup igen skal på scenen for at repræsentere Myprotein og Erhvervsakademi SydVest.