Om os Nyheder
Flere internationale studerende er vigtige for konkurrenceevnen

Ministermøde i Esbjerg

19.09.2023

Den 18. september blev der i Esbjerg afholdt et betydningsfuldt møde mellem uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund og flere lokale aktører inden for uddannelses- og erhvervslivet.

Minister Christina Egelund påpegede efterfølgende på Uddannelses- og Forskningsministeriets LinkedIn, at hun finder det vigtigt at åbne op for flere internationale studerende:

”Virksomhederne kalder på arbejdskraft, og det skal der tages hånd om. Derfor er det godt, at vi tidligere i år blev enige om, at vi skal have flere internationale studerende på de danske universiteter allerede fra 2024. Det skal bidrage til, at virksomhederne får adgang til flere dygtige medarbejdere. I et senere reformspor skal vi også se på muligheden for modeller for professionshøjskoler og erhvervsakademier. Derudover skruer vi op for erhvervskandidatuddannelserne, som også skaber gode forudsætninger for at tiltrække og fastholde flere udenlandske studerende. Særligt i et område som Esbjerg, hvor der er så godt et samarbejde mellem universiteter og erhvervsliv.”

Mødet markerede således en vigtig begyndelse på dialogen om, hvordan internationale studerende kan spille en central rolle i at dække behovet for kvalificeret arbejdskraft og fremme vækst og udvikling.

Med til mødet var bl.a. EASV’s rektor, Henrik Larsen og Henrik Uhd Christensen, formand for bestyrelsen i Education Esbjerg.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen fra Esbjerg Kommune, regionsrådsformand Stephanie Lose fra Region Syddanmark og direktør Per Busk fra Sydvestjysk Sygehus var også til stede for at drøfte de voksende udfordringer og muligheder.

 

Læs også:

Erhvervsakademi SydVest buldrer frem