Om os Nyheder
Erhvervsakademi SydVest buldrer frem

Erhvervsakademi SydVest buldrer frem

28.07.2023

Erhvervsakademi SydVest oplever i år den største fremgang blandt landets erhvervsakademier.

I dette studieår har Erhvervsakademi SydVest (EASV) for alvor markeret sig som et eftertragtet erhvervsakademi med en bemærkelsesværdig fremgang på hele 22%. Det fremgår af optagelsestallene for de videregående uddannelser per 28. juli 2023.

– Det er en succeshistorie, der ikke kommer af sig selv, men som snarere er et resultat af en målrettet indsats og en kollektiv vilje til at forny sig og imødekomme tidens udfordringer, udtaler bestyrelsesformand Johanne Gregersen, der bl.a. fremhæver EASV’s  initiativer inden for onlineundervisning.

Men selvom EASV har meget at fejre, mener Gregersen, at det er vigtigt at rette fokus mod en bekymrende tendens:

– De tekniske uddannelser, der spiller en central rolle i den grønne omstilling, oplever desværre ikke den ønskede fremgang, siger hun og uddyber:

– Dette er en opgave, som alle bør tage seriøst og arbejde aktivt på at forbedre. For at være på forkant med udviklingen er det afgørende med tydelig opbakning fra bl.a. lokale interessenter. Eksempelvis kan Esbjerg Kommune være en mere aktiv medspiller, der kan hjælpe med at sætte fokus på de muligheder, uddannelserne i EnergiMetropolen giver i praksis.

Det er en succeshistorie, der ikke kommer af sig selv, men som snarere er et resultat af en målrettet indsats og en kollektiv vilje til at forny sig og imødekomme tidens udfordringer.

Johanne Gregsersen
Bestyrelsesformand for Erhvervsakademi SydVest

Regeringen bør tage ansvar

Rektor Henrik Larsen tilføjer, at der også er en presserende udfordring med antallet af internationale studerende, der bliver afvist på IT-uddannelserne på grund af et lovgivningsmæssigt loft. Han påpeger, at begrænsningen ikke giver mening, da 9 ud af 10 internationale IT-dimittender fra EASV bliver i Danmark og arbejder, mens 79% af IT-virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft:

– Problemet er akut, og der er ikke den samme interesse for fagene fra de danske studerende. Derfor er det er afgørende for Danmarks vækst og konkurrenceevne, at regeringen finder en løsning.

– Uanset hvad er Erhvervsakademi SydVest begejstret for årets flotte optagelsestal, og vi vil fortsat fokusere på at udvikle korte og mellemlange kvalitetsuddannelser, der imødekommer arbejdsmarkedets behov, slutter han.

 

Om Erhvervsakademi SydVest (EASV):
Erhvervsakademi SydVest tilbyder en bred vifte af videregående uddannelser inden for byggeri, teknologi, IT, medier, design, finans, service, salg og marketing. EASV har campusser i Esbjerg, Sønderborg og Tønder og tilbyder bl.a. også onlineuddannelser og efteruddannelser. Endelig samarbejder EASV tæt med erhvervslivet for at sikre praksisnær undervisning og bygge bro til regionens arbejdspladser. EASV er desuden målt til at have den højeste studieglæde blandt landets erhvervsakademier.
www.easv.dk

 

Se ledige studiepladser ved EASV (sommerstart 2023)

KLIK HER