Om os Nyheder
Årets dimittend er født med IT i årerne

Årets dimittend er født med IT i årerne

04.02.2019

Selvom debatten om ligestilling kører for fuld skrue, findes der stadig uddannelser, som er stærkt mandsdominerede. Datamatiker er én af dem. Da det seneste hold for få dage siden dimitterede fra Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg, var der bare 2 piger blandt de 19 nyslåede datamatikere. Louise Blaaberg Clausen var én af dem, men for hende var det helt naturligt.

Louise Blaaberg Clausen er måske ikke født med hænderne på et tastatur. Men det er tæt på. Begge hendes forældre har læst datalogi på Aarhus Universitet, og storebroderen er uddannet datamatiker.

Tæt på familien

Så for Louise Blaaberg Clausen var det helt logisk at følge i familiens fodspor og søge ind på datamatikeruddannelsen på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg.

Hele familien interesserer sig for it, og det gør jeg også. Og så var det dejligt at kunne tage uddannelsen i Sønderborg, hvor mine forældre også bor,” fortæller hun.

Louise Blaaberg Clausen har været glad for studietiden på EASV i Sønderborg.
Det har været god undervisning i et godt studiemiljø med mange gode arrangementer hele vejen igennem. Og så er omgivelserne og EASV’s lokaler på Alsion i Sønderborg fantastiske,” siger hun.

Har allerede haft første arbejdsdag

Dimittend om fredagen. Nyansat systemudvikler om mandagen. Så hurtigt kan det gå, når man som Louise Blaaberg Clausen vælger en uddannelse med høj beskæftigelsesgrad. Erhvervslivet skriger på datamatikere, og derfor kunne hun allerede mandagen efter sin dimission sætte sig til rette i arbejdsstolen.

Jeg er blevet ansat hos virksomheden Speedware, der udvikler administrative systemer til musik- og kulturskoler i hele landet. Det var her, jeg var i praktik under uddannelsen, og jeg var så heldig, at de gerne ville ansætte mig, da jeg var færdig med uddannelsen

Louise Blaabjerg Clausen
Dimittend, Datamatiker

Hun er allerede i fuld gang med at udvikle på Speedwares eksisterende it-platform og glæder sig over at være kommet i gang med at bruge sine evner og sin uddannelse i den virkelige verden.

Vil måske læse videre

Louise Blaaberg Clausen er dog ikke sikker på, at hun nødvendigvis er færdig med at studere. Den nyuddannede datamatiker er kun 22 år, så der er masser af tid til at finde ud af det.

Nu vil jeg først og fremmest gerne have noget erfaring fra en virksomhed, og så må vi se. Det kan godt være, jeg vælger at læse videre, på et tidspunkt, f.eks. på en professionsbachelor,” siger hun.

Ved dimissionen på EASV i Sønderborg blev Louise Blaaberg Clausen kåret som Årets Dimittend.

Om uddannelsen

Datamatikeruddannelsen består af en række fag, der kombinerer softwareudvikling og programmering. En datamatiker har en bred viden inden for systemudvikling og systemkonstruktion og arbejder med udvikling, implementering og drift af it-systemer i virksomheder. Læs mere om uddannelsen her.