Uddannelsen til datamatiker i Esbjerg og Sønderborg giver dig kompetencer til at udvikle software samt håndtere IT i virksomheder. Du bliver udfordret i projekter i samarbejde med lokale virksomheder.
Uddannelser
Datamatiker
Erhvervsakademiuddannelse

Data­matiker

Mød de studerende

Hør hvorfor Adam læser til datamatiker
Varighed
2,5 år
Økonomi
SU
Studiestart
September
Lokationer
Esbjerg /
Sønderborg
Sprog
Dansk
Engelsk
Vurdering af undervisningen
EASV
Gennemsnit
Ansøg
Næste ansøgningsfrist:
15. marts 2018 - Kvote 2
5. juli 2018 - Kvote 1

Har du spørgsmål?

Tjek også vores

ofte stillede spørgsmål

Uddannelsen til datamatiker er en eftertragtet uddannelse blandt erhvervslivet. Du lærer at arbejde med systemudvikling og programmering.

Datamatikeruddannelsen består af en række fag, der kombinerer softwareudvikling og programmering. En datamatiker har en bred viden inden for systemudvikling, systemkonstruktion  og arbejder med udvikling, implementering og drift af it-systemer i virksomheder. Du bliver dygtig til kodning, men du får også viden om virksomhedsstrukturer, overblik over komplekse databaser og redskaber til at yde support til brugerne af systemet.

Uddannelsen til datamatiker er en 2,5 års videregående uddannelse fordelt på 5 semestre. Uddannelsen er opdelt i obligatoriske fag, valgfag, praktik samt afsluttende eksamensopgave.

Der er følgende obligatoriske områder:

 • Programmering
 • Systemudvikling
 • Teknologi
 • Organisationsteori

Valgfagene tager udgangspunkt i aktuelle teknologier, samt relevant viden.

Praktik

På dit 5. semester skal du i praktik. Du bestemmer selv om praktikken skal foregå i en virksomhed i Danmark eller i udlandet.

Disclaimer

Visual Paradigm offers Business Academy SouthWest UML modeler, ERD and BPMN tools for educational use through their Academic Training Partner Program.

Studieordning

Tidligere studieordninger kan rekvireres ved henvendelse

KVOTE 1

Du skal have én af følgende uddannelser for at søge om optagelse i kvote 1:

 • Stx, hf, hhx, htx eller eux
 • Erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed
 • Adgangseksamen til ingeniøruddannelsen

Bemærk: Du skal også have bestået Matematik B.

KVOTE 2

Hvis du ikke opfylder overstående optagelseskrav, har du mulighed for at søge om optagelse i kvote 2. Ønsker du at søge optagelse i kvote 2 skal du søge via optagelse.dk senest den 15. marts kl. 12.00. Det er en god idé at læse om kvote 2 og vores vurderingskriterier inden du søger. Du kan læse om kvote 2 under ofte stillede spørgsmål.

Datamatikeruddannelsen kvalificerer dig til en bred vifte af stillinger i IT-firmaer samt IT-afdelinger. Du kan bl.a. arbejde som:

 • IT-konsulent
 • Softwareudvikler
 • Programmør
 • QA-analyse

Videreuddannelse

Med en uddannelse som datamatiker vil du kunne søge optagelse på flere forskellige videregående uddannelser, blandt andet:

SU

Studerende på datamatikeruddannelsen er berettiget til SU. Når du er blevet optaget på uddannelsen, kan du søge SU, men du skal være opmærksom på, at du tidligst kan søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra.

Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august. Du er først SU-berettiget til en måned på en uddannelse, når man starter før den 20. i måneden. Dvs. starter du på en uddannelse den 21. august og derefter, så er du først SU-berettiget til SU fra september måned.

Ansøg

Du skal søge SU direkte på hjemmesiden www.SU.dk
Vejledning: Har du brug for vejledning i forbindelse med din SU kan du henvende dig til vores SU vejledere på mail.

Studielivet på Erhvervsakademi SydVest

Oplev studiemiljøet