Om os Nyheder
Ingen udfordring er for stor for Andreas

Ingen udfordring er for stor for Andreas

17.12.2020

Andreas Svendsen læser til datamatiker på EASV i Esbjerg og har netop afsluttet det, han selv kalder for, et fremragende praktikforløb hos teknologivirksomheden Orbital A/S i Skjern. Et praktikforløb som både har været udfordrende og lærerigt, og som han nu håber på kan føre til et job efter uddannelsen.

Da Andreas Svendsen så, at virksomheden Orbital A/S, som udvikler og producerer kontrolsystemer til vindmøller, søgte en praktikant, sendte han straks en ansøgning. Det til trods for, at virksomhedens programmeringssprog og frameworks var helt forskellige fra dem, han har lært på datamatiker-uddannelsen på EASV i Esbjerg.

Selvom han vidste, det ville byde på en del udfordringer, valgte han alligevel at tage chancen, da Orbital endte med at tilbyde ham praktikpladsen. Han anbefaler andre, som står over for at finde en praktikplads at gøre det samme.

Praktikforløbet hos Orbital har været en fremragende oplevelse. Jeg har lært, at man ikke skal være nervøs for at søge ind i virksomheder, som bruger teknologier, man ikke nødvendigvis kender fra uddannelsen. Praktikken har været en mulighed for mig for at lære noget nyt.

Andreas Svendsen
Studerende på datamatiker-uddannelsen, EASV i Esbjerg

Udfordrende og lærerigt praktikforløb

”Jeg har haft en del forskellige arbejdsopgaver under mit praktikforløb. Jeg har bl.a. arbejdet med live data fra vindmøllerne og brugt de data til at udarbejde detaljerede UI’er for at klarlægge statistikker fra vindmøllerne og finde eventuelle fejl. Jeg har arbejdet med både CSS og HTML, og jeg har lært en masse nyt undervejs,” fortæller Andreas Svendsen.

Selvom praktikforløbet bød på en del udfordringer for Andreas Svendsen, fordi langt det meste var nyt for ham, har EASV også givet ham mange kompetencer med i rygsækken, som han har kunnet udnytte.

”Den generelle viden om, hvordan vi logisk kan løse opgaver, har vist sig at være meget nyttig ude på arbejdsmarkedet. Undervisningen på EASV er opdateret efter den nyeste teknologi og de nyeste tendenser. Det har helt sikkert været en fordel for mig i mit praktikforløb,” siger han.

Fremtiden er stadig uvis

Nu er et udfordrende og lærerigt praktikforløb slut, og næste skridt er den afsluttende hovedopgave, inden han dimitterer fra uddannelsen til januar.

Efter uddannelsen håber Andreas Svenden på at finde et job, hvor han kan få lov til at arbejde og lære endnu mere om det, som interesserer ham allermest, nemlig IT og teknologi. Drømmescenariet er, at han kan blive ansat hos sin praktikvirksomhed Orbital, men hvorvidt det kan lade sig gøre, er endnu uvist.

Om uddannelsen

Datamatiker-uddannelsen består af en række fag, der kombinerer softwareudvikling og programmering. En datamatiker har en bred viden inden for systemudvikling og systemkonstruktion og arbejder med udvikling, implementering og drift af it-systemer i virksomheder.

Læs mere om uddannelsen her.