Om os
Studiemiljø

Studiemiljø

På Erhvervsakademi SydVest prioriterer vi et godt studiemiljø, både i undervisningen, men også når du har fri. Derfor er studietilfredsheden blandt vores studerende blandt landets højeste.

Vores undervisere er tæt på dig. Undervisningen foregår i klasselokaler, hvor der typisk vil være 20-30 studerende. Derfor har vi tid til at svare på spørgsmål, hvis der er noget, du ikke helt har forstået.

Ofte vil undervisningen være en kombination af korte oplæg fra underviseren og opgaveløsning. Mange af vores undervisere bruger også det der hedder flipped classroom. Det betyder, at du hjemmefra skal se en video med et oplæg fra underviseren, og så er der tid til diskussion og opgaveløsning, når du er i klassen.

Når du ikke har undervisning er der gode muligheder for at finde et sted på akademiet, hvor du kan sidde og arbejde sammen med dine studiekammerater.

*Læs mere under kvalitet og vælg fanen nøgletal.

Se alle uddannelserKLIK HER.

 

— Studiemiljøet på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg

Kantine

Vores kantine i Esbjerg hedder Café Healthy Study Life, og her kan du både købe morgenmad, frokost og lidt til den lille sult. Find kantinen på Instagram: @easv_kantine. Her kan du altid se dagens menu som en story i profilen.

 

Fredagsbar

Vores fredagsbar giver gode muligheder for en hyggelig eftermiddag, hvor I kan tage et spil bordtennis, pool, bordfodbold eller beer pong. Baren danner også rammer om skolens fester, og har din klasse en god idé til et arrangement er I velkomne i baren. Baren er drevet af frivillige studerende, og måske det også er noget for dig?

Følg baren på facebook.

Når du har fri

Du behøver aldrig kede dig i Esbjerg, uanset om du er til sport, musik, shopping, kultur eller natur er der nok at give sig til.

Erhvervsakademi SydVest er en del af Education First (E.1), der sørger for både underholdende og studierelevante aktiviteter for dig og dine studiekammerater lige fra fodboldkampe, pubcrawl til virksomhedsbesøg hos byens virksomheder. Helt gratis! Se også deres guides om alt fra studierabatter til praktiksøgning.

Følg dem på instagram.

 

— Hvorfor skal du vælge Erhvervsakademi SydVest?

På Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg prioriterer vi et godt studiemiljø, både i undervisningen, men også når du har fri.

Vores undervisere er tæt på dig. Undervisningen foregår i vores nyindrettede klasselokaler i Alsion, med udsigt over Alssund, hvor der typisk vil være 15-25 studerende. Underviserne har derfor tid til at svare på spørgsmål, hvis der er noget du ikke helt har forstået. Ofte vil undervisningen være en kombination af korte oplæg fra underviseren og opgaveløsning. Mange af vores undervisere bruger også det der hedder flipped classroom. Det betyder, at du hjemmefra skal se en video med et oplæg fra underviseren, og så er der tid til diskussion og opgaveløsning, når du er i klassen.

Underviserne benytter sig af tværfaglige projekter med andre uddannelser, sådan at du som studerende kommer så tæt på virkeligheden som muligt.

*Læs mere under kvalitet og vælg fanen nøgletal.

Se alle uddannelserKLIK  HER.

Kantine

Kantinen på Alison er åben for alle, og du kan med dit studiekort få rabatter til både morgenmad, frokost og lidt til den lille sult. Der er morgen buffetindtil 10.15 med brød og rundstykker. Caféen åbner igen kl. 11 til frokost. Til frokost er der ligeledes buffet alle dage, hvor der dagligt er varme retter og rugbrød med diverse tilbehør. Frisksmurte sandwich, kaffe og lidt til den søde tand finder du også.

Når du har fri

Du behøver ikke kede dig, når du ikke studerer. Sønderborg er en by fyldt med underholdende og studierelevante aktiviteter. Byen byder på en masse caféer, byliv osv. Der er også masser af sportsklubber, der tilbyder specielle priser til de studerende, der ønsker en aktiv fritid uden for bøgerne. Sønderborg er i år 2017 blevet kåret til årets ungdomskommune, og det er ikke uden grund. Der gøres utroligt meget for at skabe et ungdomsmiljø med ungdomscafé og kommende ungdomshus, hvor der vil være rig mulighed for at deltage i mange forskellige aktiviteter.

 

— Studiemiljøet på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg

Studieboliger

I Sønderborg er der mulighed for at få en studiebolig til rimelige priser. Kollegiernes Kontor administrerer syv kollegier, som alle ligger nær uddannelsesinstitutioner og centrum. Boligerne kan ansøges på Kollegiernes Kontor’s webside

— Hør hvorfor Mads er glad for, at han har valgt at læse på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg

Vores uddannelse i Tønder har base på Campus Tønder, hvor du finder flere andre uddannelser og dermed også et dynamisk studiemiljø. 

Undervisningen foregår både i et lyst klasselokale og i vores specialdesignede grupperum, som vi kalder for “græskar”.

Ofte vil undervisningen være en kombination af korte oplæg fra underviseren og opgaveløsning. Mange af vores undervisere bruger også det der hedder flipped classroom. Det betyder, at du hjemmefra skal se en video med et oplæg fra underviseren, og så er der tid til diskussion og opgaveløsning, når du er i klassen.

Derudover bruges der bl.a. også tid på at besøge lokale virksomheder. Vi afholder også sociale arrangementer såsom fælles morgenmad, grillhygge og lignende. Vi har desuden adgang til en padelbane og en basketballbane.

Se alle uddannelserKLIK HER.

— Studiemiljøet på EASV i Tønder

Kantine

På Campus Tønder har vi en fantastisk kantine. Den åbner kl. 7, og der kan købes morgenmad med friske lune boller, oste/pålæg og skyr med forskellig topping. Fra kl. 9.30 kan der købes toast, pizza, smurte eller smør-selv-sandwiches. Derudover er der dagens suppe to go med brød til. Kantien er lukket fra 10.45 – 11.15. Så åbner buffeten, og der er altid en varm ret, en vegetarret eller en fiskeret. Dertil kommer en til to lækre salater og en salatbuffet. Om eftermiddagen kan der købes kage og chokolade. Kantinen lukker kl. 13.45.

 

Når du har fri

Der er mange muligheder for at dyrke sport i Tønder, og der er fede kulturevents, som hvert år kulminerer med Tønder Festivalen, der afholdes den sidste weekend i august.  Naturen er desuden enestående, og du har derfor gode muligheder for at dyrke mange forskellige outdooraktiviteter. Tønder er også kendt som Danmarks juleby og derudover blev den i 2016 valgt som Årets handelsby. Udover god shopping er her også festlige gå-i-byen-steder, caféer og restauranter – og så er Tønder en tryg by at bo og leve i.

 

— Her kan du bl.a. møde en underviser og en studerende fra datamatikeruddannelsen.

De studerendes Råd (DSR) består af repræsentanter fra de enkelte uddannelser, repræsentanter fra ledelsen samt studievejledere.

Den primære opgave for DSR på EASV handler bl.a. om at etablere, udvikle og fastholde et godt socialt studiemiljø på tværs af uddannelser og årgange. Det sker via planlægning af faglige og sociale arrangementer for alle studerende fx fælles aktiviteter, foredrag, fester, intro-uge mv. Vi ønsker således, at involvere de studerende og dermed give jer mulighed for at forbedre såvel det sociale, men også mulighed for fagligt samarbejde på tværs af uddannelserne.

DSR fungerer endvidere som talerør for de studerende og kan komme med input til økonomi, faciliteter og sociale forhold.

DSR kan søge tilskud

I DSR har du som studerende mulighed for at sætte dit præg på studiemiljøet på EASV. Går DSR med tanker om hvordan studiemiljøet kunne være anderledes eller styrkes, vil vi meget gerne høre fra jer. Det gør I blandt andet ved at sætte egne projekter i søen. Har I en idé til et projekt, som I gerne vil føre ud i livet, bidrager vi gerne med gode råd og økonomisk støtte.

Den økonomiske støtte består bl.a. af et årligt tilskud ydet af Uddannelses- og Forskningsministeriet til institutionens studieråd (DSR).

Projekterne skal medvirke til at opfylde følgende mål:

  • Aktiviteter som styrker den sociale sammenhæng og engagement på uddannelsen eller på tværs af campus
  • Aktiviteter som styrker den faglige udvikling på tværs af uddannelserne, fx ekstra-curriculære oplæg eller events
  • Aktiviteter som styrker forståelsen og samspillet mellem danske og internationale studerende

DSR mødes to gang pr. semester og kan også afholde møder uden deltagelse af campuschef og studievejleder, hvis de studerendes repræsentanter ønsker dette.

Rådet arbejder eksempelvis med:

  • Socialt miljø og studiemiljø
  • Fastholdelse
  • Markedsføring af Erhvervsakademi Sydvest overfor kommende studerende
  • Markedsføring af studieophold i udlandet (evt. fællesarrangement og oplysningsuge)
  • Tilfredshedsmålinger og studiekvalitet

 

Fordelingen af tilskuddet fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til DSR:

Støtten for kalenderår 2023 er tildelt DSR i Sønderborg. DSR Sønderborg har igen lavet en prioriteret liste med ønskede aktiviteter og tiltag til at styrke studiemiljøet på campus Sønderborg. Der har fortsat været fokus på indretning og udsmykning af barområdet i Student Lounge, med henblik på at skabe et attraktivt aktivitetsområde for de studerende. Derudover har tilskuddet også været brugt til sociale aktiviteter i forbindelse med studiestarten efteråret 2023.

Tilskuddet som er tildelt DSR for 2023 udgør 18.030 kr.

.

Udvalg

Festudvalg, eventudvalg mv. kan nedsættes under ansvar af DSR.