Om os
Studiemiljø

Studiemiljø

På Erhvervsakademi SydVest prioriterer vi et godt studiemiljø, både i undervisningen, men også når du har fri. Derfor er studietilfredsheden blandt vores studerende stigende for ottende år i træk*.

Vores undervisere er tæt på dig. Undervisningen foregår i klasselokaler, hvor der typisk vil være 20-30 studerende. Derfor har vi tid til at svare på spørgsmål, hvis der er noget du ikke helt har forstået.

Ofte vil undervisningen være en kombination af korte oplæg fra underviseren og opgaveløsning. Mange af vores undervisere bruger også det der hedder flipped classroom. Det betyder, at du hjemmefra skal se en video med et oplæg fra underviseren, og så er der tid til diskussion og opgaveløsning, når du er i klassen.

Når du ikke har undervisning er der gode muligheder for at finde et sted på akademiet, hvor du kan sidde og arbejde sammen med dine studiekammerater.

*Læs mere under kvalitet.

Kantine

Vores kantine hedder Café healthy study og her kan du både købe morgenmad, frokost og lidt til den lille sult.

 

Fredagsbar

Vores fredagsbar giver gode muligheder for en hyggelig eftermiddag, hvor I kan tage et spil bordtennis, pool, bordfodbold eller beer pong. Baren danner også rammer om skolens fester, og har din klasse en god idé til et arrangement er I velkomne i baren. Baren er drevet af frivillige studerende, og måske det også er noget for dig?

Følg baren på facebook.

Når du har fri

Du behøver aldrig kede dig i Esbjerg, uanset om du er til sport, musik, shopping, kultur eller natur er der nok at give sig til.

Erhvervsakademi SydVest er en del af Study in Esbjerg, der sørger for både underholdende og studierelevante aktiviteter for dig og dine studiekammerater lige fra fodboldkampe, pubcrawl til virksomhedsbesøg hos byens virksomheder. Se også Study in Esbjergs guides om alt fra studierabatter til praktiksøgning.

Følg Study in Esbjerg på facebook.

 

— Nicole studerer på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg - hør hvorfor!

På Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg prioriterer vi et godt studiemiljø, både i undervisningen, men også når du har fri.

Vores undervisere er tæt på dig. Undervisningen foregår i vores nyindrettede klasselokaler i Alsion, med udsigt over Alssund, hvor der typisk vil være 15-25 studerende. Underviserne har derfor tid til at svare på spørgsmål, hvis der er noget du ikke helt har forstået. Ofte vil undervisningen være en kombination af korte oplæg fra underviseren og opgaveløsning. Mange af vores undervisere bruger også det der hedder flipped classroom. Det betyder, at du hjemmefra skal se en video med et oplæg fra underviseren, og så er der tid til diskussion og opgaveløsning, når du er i klassen.

Underviserne benytter sig af tværfaglige projekter med andre uddannelser, sådan at du som studerende kommer så tæt på virkeligheden som muligt.

*Læs mere under kvalitet og vælg fanen nøgletal.

Kantine

Kantinen på Alison er åben for alle, og du kan med dit studiekort får rabatter, til både morgenmad, frokost og lidt til den lille sult. Der er morgen buffet indtil 10.15 med brød og rundstykker. Caféen åbner igen kl. 11 til frokost. Til Frokost er der ligeledes buffet alle dage, hvor de dagligt er varme retter og rugbrød med diverse tilbehør. Frisksmurte sandwich, kaffe og lidt til den søde tand finder man også her.

Når du har fri

Du behøver ikke kede dig, når du ikke studerer. Sønderborg er en by fyldt med underholdende og studierelevante aktiviteter. Byen byder på en masse caféer, byliv osv. Der er også masser af sportsklubber der tilbyder specielle priser til de studerende der ønsker en aktiv fritid uden for bøgerne. Sønderborg er i år 2017 blevet kåret til årets ungdomskommune, og det er ikke uden grund. Der gøres utroligt meget for at skabe et ungdomsmiljø med ungdomscafé og kommende ungdomshus, hvor der vil være rig mulighed for at deltage i mange forskellige aktiviteter.

 

Studieboliger

I Sønderborg er der mulighed for at få en studiebolig til rimelige priser. Kollegiernes Kontor administrerer 7 kollegier, som alle ligger nær uddannelsesinstitutioner og centrum.
Boligerne kan ansøges på Kollegiernes Kontor’s webside

— Hør hvorfor Mads er glad for, at han har valgt at læse på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg

De studerendes Råd (DSR) består af repræsentanter fra de enkelte uddannelser, repræsentanter fra ledelsen samt studievejledere.

Den primære opgave for DSR på EASV handler bl.a. om at etablere, udvikle og fastholde et godt socialt studiemiljø på tværs af uddannelser og årgange. Det sker via planlægning af faglige og sociale arrangementer for alle studerende fx fælles aktiviteter, foredrag, fester, intro-uge mv. Vi ønsker således, at involvere de studerende og dermed give jer mulighed for at forbedre såvel det sociale, men også mulighed for fagligt samarbejde på tværs af uddannelserne.

DSR fungerer endvidere som talerør for de studerende og kan komme med input til økonomi, faciliteter og sociale forhold.

DSR kan søge tilskud

I DSR har du som studerende mulighed for at sætte dit præg på studiemiljøet på EASV. Går DSR med tanker om hvordan studiemiljøet kunne være anderledes eller styrkes, vil vi meget gerne høre fra jer. Det gør I blandt andet ved at sætte egne projekter i søen. Har I en idé til et projekt, som I gerne vil føre ud i livet, bidrager vi gerne med gode råd og økonomisk støtte.

Den økonomiske støtte består bl.a. af et årligt tilskud ydet af Uddannelses- og Forskningsministeriet til institutionens studieråd (DSR).

Projekterne skal medvirke til at opfylde følgende mål:

  • Aktiviteter som styrker den sociale sammenhæng og engagement på uddannelsen eller på tværs af campus
  • Aktiviteter som styrker den faglige udvikling på tværs af uddannelserne, fx ekstra-curriculære oplæg eller events
  • Aktiviteter som styrker forståelsen og samspillet mellem danske og internationale studerende

DSR mødes to gang pr. semester og kan også afholde møder uden deltagelse af campuschef og studievejleder, hvis de studerendes repræsentanter ønsker dette.

Rådet arbejder eksempelvis med:

  • Socialt miljø og studiemiljø
  • Fastholdelse
  • Markedsføring af Erhvervsakademi Sydvest overfor kommende studerende
  • Markedsføring af studieophold i udlandet (evt. fællesarrangement og oplysningsuge)
  • Tilfredshedsmålinger og studiekvalitet

Fordelingen af tilskuddet fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til DSR:

Støtten for kalenderår 2021 er tildelt DSR i Sønderborg. DSR Sønderborg har igen lavet en prioriteret liste med ønskede aktiviteter og tiltag til at styrke studiemiljøet på campus Sønderborg. Der har fortsat været fokus på indretning af barområde i Student Lounge, med henblik på at skabe et attraktivt aktivitetsområde for de studerende. Derudover har tilskuddet også været brugt til sociale aktiviteter i forbindelse med studerendes tilbagevenden til campus efter Covid-19 nedlukningen.

Tilskuddet som er tildelt DSR for 2021 udgør 17.784 kr.

Udvalg

Festudvalg, eventudvalg mv. kan nedsættes under ansvar af DSR.