Om os Nyheder
Adams karriere spiller på flere strenge

Adams karriere spiller på flere strenge

05.03.2019

29-årige Adam Hansen har netop afsluttet sin anden videregående uddannelse. Den allerede konservatorieuddannede violinist er nu også datamatiker, og han gik direkte fra dimissionen på Erhvervsakademi SydVest til fast job hos Schneider Electric.

Adam Hansen har i mange år haft to store interesser. Musik og it: I en alder af bare 29 år har han ikke alene uddannet sig inden for begge dele. Han har også fået sine interesser og uddannelser til at spille sammen og har job som både ensemblemusiker og programmør.

“Der er helt sikkert en sammenhæng mellem de to områder. Både musik og it handler meget om at kunne tænke logisk og se sammenhænge,” forklarer Adam Hansen.

Praktikstedet tilbød fast job
Han dimitterede som datamatiker fra EASV i januar, og umiddelbart derefter mødte han på arbejde.

“Dagen efter jeg havde afsluttet min sidste praktik på studiet, ringede it-chefen fra Schneider Electric, hvor jeg havde været i praktik, og tilbød mig en fast stilling. Det var selvfølgelig fantastisk, men også en lidt sær fornemmelse. Jeg var virkelig begyndt at sætte mig selv op til de sidste eksaminer og fokusere på at få nogle gode karakterer med, når jeg skulle ud at søge job bagefter,” fortæller Adam Hansen og tilføjer, at han dog stadig gjorde sig umage med de afsluttende projekter og prøver.

Synergi mellem studierne
Springet fra musikkonservatoriet til Erhvervsakademi SydVest var forholdsvis stort. På konservatoriet skal de studerende i høj grad selv drive værket, men på erhvervsakademiet er det noget ganske andet.

“Det var en omvæltning, for det var som at komme tilbage på skolebænken. Men det har været en virkelig god oplevelse og et umådelig godt studieforløb på EASV. Studiemiljøet er også fantastisk, og så bliver man mødt af undervisere med et højt fagligt niveau,” siger Adam Hansen, der også tog nogle færdigheder med sig fra konservatoriet til akademiet:

“Den store grad af selvstudie på konservatoriet betyder, at man skal være meget målrettet og have en høj grad af disciplin omkring sit studie. Det har været en kæmpe hjælp. Og så kan jeg virkelig også bruge det kreative fra musikkens verden i mit arbejde med softwareudvikling,” forklarer han.

 

Det har været en virkelig god oplevelse og et umådelig godt studieforløb på EASV. Studiemiljøet er også fantastisk, og så bliver man mødt af undervisere med et højt fagligt niveau.

Adam Hansen
Dimittend, Datamatiker

To sideløbende karrierer
Selvom Adam Hansen allerede er godt i gang med sine to sideløbende karrierer som henholdsvis musiker og programmør, har han ambitioner om at komme videre inden for begge dele.

“Jeg har en drøm om at blive it-arkitekt og selv skabe de store løsninger. Samtidig vil jeg gerne fortsætte min musikalske karriere på violinen,” fortæller han.

Jobbet hos Schneider Electric er i Kolding, men Adam bor stadig i Esbjerg sammen med sin kæreste, der også er musiker og i gang med sin uddannelse på musikkonservatoriet.

Om uddannelsen
Datamatikeruddannelsen består af en række fag, der kombinerer softwareudvikling og programmering. En datamatiker har en bred viden inden for systemudvikling og systemkonstruktion og arbejder med udvikling, implementering og drift af it-systemer i virksomheder. Læs mere om datamatikeruddannelsen her.