Om os Nyheder
‘Det er jo bare megafedt, at du får prøvet ting i praksis og kan få mest muligt på dit CV’

'Det er jo bare megafedt, at du får prøvet ting i praksis og kan få mest muligt på dit CV’

01.07.2024

Maria Louise Stegmann har kombineret uddannelserne Service- & Oplevelsesøkonom og Design & Business . Nu er hun dagligt ansvarlig for digital marketing og sociale medier hos Destination Sønderjylland – et rigtigt drømmejob.

Jeg anede ikke, at der fandtes sådan nogle fede uddannelser i Sønderborg. Jeg havde ellers søgt ind som sygeplejerske, men da jeg hørte, der var muligt at uddanne mig i min hjemby inden for service, events, markedsføring og turisme, ændrede jeg mine prioriteter lynhurtigt dagen inden deadline – og blev heldigvis optaget.

Maria Louise Stegmann
Dimittend fra Erhvervsakademi SydVest

Overrasket. Sådan beskriver 27-årige Maria Louise Stegmann følelsen, da hun opdagede, at Erhvervsakademi SydVest tilbyder ni videregående  uddannelser indenfor fem forskellige fagområder i hendes hjemby, Sønderborg.

”Jeg anede ikke, at der fandtes sådan nogle fede uddannelser i Sønderborg. Jeg havde ellers søgt ind som sygeplejerske, men da jeg hørte, der var muligt at uddanne mig i min hjemby inden for service, events, markedsføring og turisme, ændrede jeg mine prioriteter lynhurtigt dagen inden deadline – og blev heldigvis optaget,” fortæller Maria Louise, der startede på Service- & Oplevelsesøkonom i 2020.

Det har hun på ingen måde fortrudt. Især fordi uddannelsens undervisning er baseret på et tæt samarbejde med erhvervslivet og har indbygget praktik.

”Det er en virkelig god uddannelse, der giver en bred palette af konkrete færdigheder,” forklarer Maria Louise. ”Og det er jo bare megafedt, at du får prøvet ting i praksis og kan få mest muligt på dit CV. Du laver projekter ude i virkeligheden og besøger en masse virksomheder – vi var bl.a. også i Hamborg og Odense på studieture.”

På studiet opdagede Maria Louise, at hun var særligt begejstret for markedsføring af gode oplevelser, så hun besluttede mig for at specialisere sig med professionsbacheloren i Design & Business, en 1,5-årig top-up uddannelse, som hun færdiggjorde i januar, 2024.

Læs mere om Service- & Oplevesøkonom

Klik her

Praktikken blev afgørende
Et praktikophold tilbage fra Service- & Oplevelsesøkonomstudiet hos Vores Sønderborg blev dog en vigtig milepæl for Maria Louise. Her arbejdede hun nemlig på et lille kontor, der stødte op til Destination Sønderjyllands.

Da Destination Sønderjylland tidligere i år søgte en medarbejder, var hun derfor ikke sen til at søge – og arbejdspladsen havde allerede et godt indtryk af hende.

”Jeg startede i april med ansvar for digital marketing og SoMe. Alt er stadig meget nyt, men alle på arbejdspladsen er megahjælpsomme og søde, og har taget mig med rundt på ture for at møde regionens partnere og givet mig mulighed for at se, hvordan de arbejder.”

Maria Louise har dog allerede travlt med sine egne projekter. Hun arbejder blandt andet sammen med en in-house grafiker på at forbedre Visit Sønderjyllands visuelle identitet online og på at uddanne turistbureauerne i brugen af brugervenlige værktøjer som Canva. ”Vi skal nok ud og lave workshops også til partnere, hvis det bliver relevant,” fortæller hun.

En TikTok-lancering er også en sideløbende proces, som hun har ansvaret for. ”Ingen af medarbejderne har erfaring med mediet, og det har jeg heller ikke selv, men jeg bruger alt det, jeg har lært om målgrupper, medier og hvordan man får folk involveret”. “Det er virkelig spændende og et kæmpe ansvar.”

”Vi skal også have strømlinet udtrykket hos alle turistbureauer, og jeg har været så heldig at få lov til at være med til at sikre en rød tråd”. Det synes jeg jo bare er megaspændende; jeg kan bruge mit speciale inden for service og turisme og samtidig arbejde med marketing og branding – en perfekt kombination,” slutter hun.

Læs mere om Design & Business

Klik her