Uddannelsen Design & Business i Sønderborg giver dig en bred viden om design og forretningsudvikling. Du får kompetencer til at arbejde med bæredygtige koncepter og målrettet kommunikation, som skaber værdi for både virksomheden og kunderne.
Uddannelser
Design & Business
Professionsbachelor

Design og business

Varighed
1,5 år
Økonomi
SU
Studiestart
August
Lokationer
Sønderborg
Sprog
Dansk
Næste ansøgningsfrist:
15. marts 2024
Hold dig opdateret
Modtag nyheder fra Erhvervsakademi SydVest om Åbent Hus arrangementer og ansøgningsfrister

Bacheloruddannelsen i Design & Business er en overbygning på 1,5 år, der er målrettet mode-, livsstils- og kommunikationsbrancherne. Den kombinerer teori og praktisk erfaring inden for design, forretningsforståelse og teknologi, så du lærer at planlægge, lede og udføre komplekse, analytiske og kreative opgaver.

Uddannelsen er et match til både bussinessorienterede og kreative personer med en passion for designstrategi og forretningsudvikling. Hvis du har en stærk lyst til at skabe noget og er interesseret i at arbejde inden for disse områder, er denne uddannelse noget for dig.

På Erhvervsakademi Sydvest tilbyder vi specialiseringen Brand Management & Design inden for studieretningen Marketing. På 3 intensive semestre lærer du at arbejde med virksomhedsstrategi, målgruppe og idégenererende og praktiske processer inden for branding og markedsføring.

Designproces og metode, grafisk facilitering og æstetik kombineres med forretningsudvikling og forbrugeradfærd. Dette giver dig kompetencer til at arbejde med bæredygtige koncepter og målrettet kommunikation, som skaber værdi for både virksomheden og kunderne.

Uddannelsen i Design & Business varer 1,5 år, og er bygget op over 3 semestre.

 1. semester:
  • Fællesfag l: Business, Teknologi og Design
  • Specialefag: Strategi, Brand Management & SoMe Management
 2. semester:
  • Fællesfag ll: Business, Teknologi og Design. Specialefag: Konceptudvikling
  • Valgfag, tidligere eksempler: Creative Content Producer, Digital Content Editor, Visual Merchandise etc.
 3.  semester:
  • Praktik
  • Bachelorprojekt

ONLINE UNDERVISNING OG FYSISK FREMMØDE

Undervisningen er hybrid, det vil sige den foregår både fysisk og online og delvist asynkront. Der er fysisk fremmøde på 3 x 2 dage på 3 af uddannelsens 4 moduler. De 2 dage ligger i forlængelse af hinanden, så du kan spare tid og penge ved at overnatte i Sønderborg.

Når du deltager i online undervisning, behøver du ikke være fysisk til stede. Alt hvad du behøver er en computer. Hvis undervisningen er asynkron, kan du deltage på et tidspunkt, der passer dig. Du har adgang til faget på Moodle døgnet rundt. Dette gør det nemmere for dig at deltage, da du selv kan vælge det tidspunkt, der passer dig bedst, og du får tid til at reflektere over din egen læring. Dog skal du være opmærksom på, at online undervisning, især når den er delvist asynkron, kræver mere ansvar, selvstændighed og disciplin fra din side sammenlignet med traditionel undervisning.

Interaktion: Undervisningen er designet med høj grad af interaktivitet. Dette opnås gennem øvelser, spørgsmål/svar-sessioner og feedback på dine prototyper. Du får altså faglig sparring og vejledning både online og ved fysisk tilstedeværelse. Vi gør vores bedste for at imødekomme dit niveau og sikre fremgang både inden for teori og forståelse samt praktiske processer og udførelse.

Du vil have adgang til studievejledning, SU-vejledning og IT-vejledning i samme omfang som studerende med fysisk tilstedeværelse. Du tilbydes også at deltage i faglige og sociale arrangementer med fysisk tilstedeværelse – bl.a. virksomhedsbesøg.

Det er muligt, at der vil være engelsksproget litteratur inkluderet i pensum.

PRAKTIK

På tredje semester skal du i praktik. Du bestemmer selv, om praktikken skal være i en virksomhed i Danmark eller i udlandet. Entreprenørskab i form af opstart af egen virksomhed er også en mulighed. Læs mere her.

Studieordning

 • Design & Business Dansk 2016, Nr. 1

  Download
 • Design & Business Engelsk 2016, Nr. 1

  Download
 • Design & Business 2017, Nr. 1

  Download
 • Design & Business 2018, Nr. 1

  Download
 • Design & Business institutional section 2019, Nr. 1

  Download
 • Design & Business national section 2019, Nr. 1

  Download
 • Design & Business 2020, Nr. 1

  Download
 • Design & Business 2020, Nr. 2

  Download
 • Design & Business Dansk 2021, Nr. 1

  Download
 • Design & Business English 2021, Nr. 1

  Download
 • Design & Business 2022, Nr. 1

  Download
 • Design og Business 2023, Nr. 1

  Download
Tidligere studieordninger kan rekvireres ved henvendelse

For at kunne blive optaget på bacheloruddannelsen Design & Business skal du opfylde ét af følgende adgangskrav:

Bemærk: Fag, som er specifikke adgangskrav, skal være bestået. Efter du har søgt om optagelse, bliver du bedt om at aflevere en motiveret ansøgning i WISEflow, vores digitale afleveringssystem. Du vil modtage en e-mail, når du er tilknyttet og kan logge på systemet. Derefter bliver du indkaldt til en optagelsessamtale som foregår online via Zoom. Du kan læse mere om optagelsesprocessen her.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte vores optagelsesteam på optag@easv.dk.

Med en bachelor i Design & Business og et speciale i Brand Management & Design er du klar til at arbejde inden for mode- og livstilsbranchen f.eks. i en af de følgende funktioner:

 • Marketingkoordinator
 • Brand Manager
 • SoMe Manager
 • Digital Content Editor
 • Creative Content Producer
 • Event Manager

Læs herunder, hvor vores studerende fra BA Design & Business har været i praktik eller fået job:

Tre EASV-studerende var et samlet power-team i lokal virksomhed

Fra bachelor på EASV til fast job på Danfoss

SU

Studerende på uddannelsen design og business er berettiget til SU. Når du er blevet optaget på uddannelsen, kan du søge SU, men du skal være opmærksom på, at du tidligst kan søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra.

Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august. Du er først SU-berettiget til en måned på en uddannelse, når man starter før den 20. i måneden. Dvs. starter du på en uddannelse den 21. august og derefter, så er du først SU-berettiget til SU fra september måned.

Ansøg

Du skal søge SU direkte på hjemmesiden www.SU.dk
Har du brug for vejledning i forbindelse med din SU kan du henvende dig til vores SU vejledere på mail.

Studielivet på Erhvervsakademi SydVest

Oplev studiemiljøet