Om os Nyheder
EASV-studerende hylder praktikvirksomheder – og omvendt

EASV-studerende hylder praktikvirksomheder – og omvendt

12.04.2024

Praktikophold er en væsentlig del af samtlige videregående uddannelser på Erhvervsakademi SydVest (EASV), og det er traditionelt noget, de studerende sætter stor pris på. Derfor hylder EASV hvert år de virksomheder, som i høj grad bidrager til at uddanne fremtidens arbejdskraft. Det sker blandt andet ved at kåre Årets EASV Praktik, en pris som de studerende kan indstille deres praktiksteder til som tak for at være en del af deres læring.

I år er fire virksomheder blevet nomineret til Årets EASV Praktik 2024 af studerende, og her fortæller deres kontaktpersoner i virksomhederne om, hvorfor de investerer tid og ressourcer i at tage praktikanter ind. Og ikke mindst, hvad virksomheden får ud af det!


Boeing T-X fra Saab. Foto: Eric Shindelbower

Arnar Gestsson, System Architect hos SAAB Danmark A/S, der er indstillet til Årets EASV Praktik af datamatikerstuderende Alvaro Luca Riccardi Roca de Togores:

”Vi spejder altid efter gode kandidater, og vi vil gerne spotte dem så tidligt som muligt. Samtidig føler vi også, vi har et ansvar for at udvikle de lokale ressourcer og talenter. EASV har gode forbindelser til erhvervslivet, og det er afgørende for, at både de og de studerende bevarer jordforbindelsen. Det er også vores ansvar at bidrage til det. Et studie er ikke kun skolens ansvar, men også den studerendes – og vores.

Vi er meget bevidste om, at det kræver både tid og indsats fra vores side at tage en praktikant som Luca ind, men vi får altid noget ud af det. Vi bliver for eksempel skarpere på at lære fra os og dermed også på at on-boarde nye medarbejdere. Og nogle gange finder vi en kommende kollega i de praktikanter, vi tager fra EASV.”


MEGA Loop i Vejen. Det er verdens største lukkede loop til kalibrering af industrielle flowmålere. Foto: FORCE Tehcnology

Lisa Seele, afdelingsdirektør hos Force Technology, der er indstillet til Årets EASV Praktik af Teknisk Manager Offshore-studerende, Klaus Peter Aastedt Mogensen:

”Peter er den første EASV-praktikant, vi har haft, men han bliver helt sikkert ikke den sidste. Dels fordi jeg mener, det er vores pligt at gøre det, og dels fordi vi har brug for den inspiration, som de studerende kommer med. Vi står over for et generationsskifte i virksomheden, og det kan vi ikke gennemføre, hvis ikke vi selv er med til at uddanne fremtidens arbejdskraft. Samtidig er det også sundt for de medarbejdere, der har været her i mange år, at nogen kommer med friske øjne og stiller spørgsmål til vores måde at arbejde på.

Vi har brug for at vise os frem som virksomhed og for at komme tættere på de unge for at kunne tiltrække dem som medarbejdere. Vi har i øvrigt også valgt at beholde Klaus Peter, i hvert fald indtil sommerferien, mens han stadig studerer på EASV.”


Foto: EfB

Kenni Poulsen, kommunikations- og marketingansvarlig hos Esbjerg FB, der er indstillet af multimediedesignerstuderende Martin Hamann Nielsen:

”Hos Esbjerg FB vil vi være med til at udvikle talenter både på og uden for fodboldbanen, og vi har et rigtig godt samarbejde med EASV. Erhvervsakademiet har været med til at levere talenter til os i mange år, og vi vil gerne give de studerende chancen for at omsætte deres teori til praksis. Det er de rigtig gode til. Når praktikforløbene er 4-6 måneder, betyder det selvfølgelig, at vi skal investere noget tid i dem, men den tid får vi mange gange igen, blandt andet fordi de også hjælper med at løse nogle af de opgaver, som vi måske ikke selv har tid og ressourcer til i hverdagen.

Praktikanterne fra EASV bidrager altid både socialt og fagligt til vores arbejdsplads, og Martin er helt sikkert ikke den sidste, vi har taget ind. Det er noget, som både vi og de studerende får meget ud af.”


Foto: EMR, Murer & Entreprenør A/S

Søren Nygaard Jensen, Afdelingschef og medejer hos EMR, Murer & Entreprenør A/S, der er indstillet af bygningskonstruktørstuderende Simon Schleemann:

”Praktikopholdene er noget, både vi og de studerende får rigtig meget ud af. Vi får hjælp til at løse nogle konkrete opgaver, og samtidig bliver vi klogere på, hvad der rører sig på erhvervsakademiet, så vi kan give relevante input til dem. En væsentlig del af praktikopholdene er helt klart også, at vi får mulighed for at se de studerende an som eventuelle kommende medarbejdere, og vi har stort set ingen praktikanter, der ikke bliver fastansat, så snart de færdige med uddannelsen. Det er generelt nogle meget dygtige unge mennesker, vi får i praktik fra EASV.

Og så er vi generelt en virksomhed, der gerne vil være med til at tage et socialt ansvar. Det gælder både i forhold til at tage praktikanter og lærlinge og i forhold til at ansætte fleksjobbere. Det er fedt, når det giver noget på alle fronter, og det gør det virkelig.”

Om Årets EASV Praktik

Mandag d. 15. april  skal de studerende pitche deres praktikophold foran en jury, som afgør, hvem der vinder titlen som Årets EASV Praktik 2024. Vinderen, den studerende, går videre til landsfinalen i København og skal dyste mod studerende fra de syv andre erhvervsakademier om priser på i alt 20.000 kr. Priserne er sponsoreret af HK og TL.

Læs mere om praktikordninger med EASV

Klik her