Om os Nyheder
EASV tildeles initiativpris for uddannelse i Tønder

EASV tildeles initiativpris for uddannelse i Tønder

16.11.2022

Erhvervsakademi SydVest (EASV) og Det Blå Gymnasium i Tønder blev i går aftes tildelt Initiativprisen af BHJ Fonden. Prisen lød på 25.000 kroner og blev uddelt i forbindelse med UdviklingsRåd Sønderjyllands (URS) Topledermøde på Tørning Mølle i Haderslev.

URS, der er et privat-offentligt samarbejde om dynamik og udvikling i Sønderjylland, begrundede erhvervsakademiets andel i prisen for arbejdet med etableringen af den videregående uddannelse til datamatiker i Tønder.

– Datamatikeruddannelsen er designet på en måde, hvor de studerende kommer tæt på virkeligheden gennem bl.a. virksomhedsbesøg, projekter og praktik. Derfor skal der lyde en stor tak til Tønder Kommune og det lokale erhvervsliv for at have åbnet deres døre for os, siger Henrik Larsen, rektor for Erhvervsakademi SydVest.

Akademiets bestyrelsesformand, Johanne Gregersen, tilføjer:

– Der skal naturligvis også lyde en særlig tak til BHJ Fonden. Anerkendelsen kan være med til at synliggøre denne spændende uddannelsesmulighed i endnu højere grad blandt elever på ungdomsuddannelserne. Prisen sender også et tydeligt signal; uddannelse bidrager til udvikling og vækst, og det er vigtigt i alle landsdele.

Om BHJ Fonden
BHJ Fonden har siden 2004 været en almennyttig fond, der støtter humanitære, kulturelle og almene formål – især med tilknytning til Sønderjylland. Oprindeligt blev fonden stiftet som en erhvervsdrivende fond i 1983 under navnet BHJ Gruppens Fond af Svend Beck, Peter Holm og Vagn Jacobsen. Se mere på bhjfonden.dk